Breaking News :

Έρχεται το 3ο και τελευταίο Star Wars Jedi παιχνίδι και θα είναι πιο “survivor” από ποτέ

Είναι πλέον επίσημο: η Electronic Arts (EA) επιβεβαίωσε ότι...

Η σειρά “The Bear” επιστρέφει για 4η σεζόν ωστόσο η 3 σεζόν δίχασε τους τηλεθεατές

Η επιτυχημένη σειρά "The Bear" επιστρέφει με την 4η...

Πανουργιάς Παπαϊωάννου: “Ναι, θα κάνουμε τη Λαμία εργοτάξιο – ‘Εργο και τάξη – Γιατί αυτά αξίζουν στην πόλη μας”

Λίγες ώρες πριν την κυριακάτικη κάλπη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Λαμιέων και ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Lamianow.gr και τον Lamia polis 87.7 για όλους και για όλα.

Για το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής.

Θα συνεχίσω τις περιοδείες στα χωριά και τις εκλογές και μετά τις εκλογές

Ευτυχώς φτάνουμε στην τελική ευθεία γιατί είναι πολύ κουραστικό, πολύ τρέξιμο, πολλε΄ς οι γειτονιές, τα χωριά, πρέπει να δούμε όλο τον κόσμο, όσο μπορούμε και πρέπει να πω από την εκπομπή σας εδώ ότι όποιους δεν έχω προλάβει να τους δω αυτό τον καιρό, την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσω πάλι να πηγαίνω σε γειτονιές και χωριά και πάλι και όσο χρειαστεί.

Γραφείο καθημερινότητας του πολίτη – Θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο

Η ουσία είναι όχι μόνο να τους βλέπουμε, να τους ακούμε και να τους λύνουμε και τα προβλήματα. Για αυτό έχουμε πει, εδώ τώρα κάνω και μία παρένθεση και θα υπάρχει πλέον γραφείο αντιδημάρχου για την καθημερινότητα του πολίτη. Θα είναι ένας αντιδήμαρχος που θα ασχολείται με όλα τα μικροπροβλήματα. Το γραφείο μάλιστα θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Κάποιοι αναφέρθηκαν αρνητικά λέγοντας ότι θα κάνω τη Λαμία εργοτάξιο. Να γνωρίζουν όμως ότι η λέξη εργοτάξιο σημαίνει έργο και τάξη. Στην δουλειά μας είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε τι γίνεται παντού. Αναζητούμε την γνώμη των διευθυντών, των μηχανικών και όλων, μέχρι και τον τελευταίο εργάτη. Ετσι θα κάνουμε και στον Δήμο. Εκεί μάλιστα, θα εφαρμόσω αυτό που κάνω και στη δουλειά. Τις…καταδρομικές. Θα ενημερώνομαι και θα επισκέπτομαι τις υπηρεσίες χωρίς να έχω ενημερώσει. Θα είναι νύχτα, μέρα, θα είναι ώρες περίεργες, πρέπει να ξέρω τι γίνεται και να έχω εικόνα και άποψη ο ίδιος και έτσι θα διοικήσω, για όποιους αρέσει, για όποιους δεν αρέσει, εγώ λέω την αλήθεια. Εγώ έτσι θα διοικήσω. Θα με βλέπουν παντού, χωρίς να το περιμένουν.

Ξεκάθαρη λειτουργία του Δήμου – Λογοδοσία στον δημότη

Θα υπάρχουν αιτήματα, θα δούμε ποια είναι τα πιο δύσκολα. Θα υπάρχει κάθε μέρα βιβλίο τι κάναμε τι δεν κάναμε, πόσο αποδώσαμε, πόσο δεν αποδώσαμε. Θα είναι σε γνώση των πολιτών και θα ενημερώνουμε ότι πήραμε αυτά τα αιτήματα, καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτά. Το Δημαρχείο αυτή τη στιγμή και η ΔΕΥΑΛ έχει έλλειψη από κόσμο και πρέπει αυτό να το αναγνωρίσουμε δυστυχώς υπάρχουν κενές θέσεις. Το πώς θα καλυφθούν θα το δούμε. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Κάποια τμήματα είναι επανδρωμένα, κάποια έχουν κενές θέσεις. Όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε γενική εικόνα, γιατί δεν έχει αναφερθεί τίποτα για τα προβλήματα που έχει ο Δήμος. Ξέρουμε ότι μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του Δήμου έχουν μεταφερθεί στις Αμφικτυονίες. Η καθαριότητα έχει μεταφερθεί ένα μέρος. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα σήμερα για τον Δήμο. Και όπως δεν γνωρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες, το ίδιο δεν γνωρίζουμε και εμείς οι υποψήφιοι συνδυασμοί. Μόνο ότι ακούμε από μικρόφωνα και εφημερίδα.Αυτό πόσο έγκυρο είναι και πόσο δεν είναι, εγώ δεν μπορώ να σας το πω.

Γιατί δεν απαντά ο Δήμαρχος για τα ταμειακά διαθέσιμα;

Ποτέ δεν πήρα απάντηση για τα ταμειακά διαθέσιμα. Θα έπρεπε και στο πρόγραμμα του για το οποίο μάλιστα περηφανεύεται ο Δήμαρχος, να συμπεριλάβει και έναν απολογισμό του. Τι έκανε, τι ξόδεψε, τι ταμειακά διαθέσιμα έχει ο Δήμος. Εχουμε ζητήσει τα στοιχεία, όμως απάντηση καμία…

Εγώ πάντως σαν απλός πολίτης που παρακολουθώ το έργο του, δεν έχει κάνει τίποτα. Μόνο τους κόμβους, που είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο,τι υλοποιήθηκε ήταν έργα που είχαν προετοιμάσει οι προκάτοχοι του. Πολλά έχουμε ακούσει για την περιβόητη Έκθεση, αλλά δεν είδαμε να ξεκινά και τίποτα. Το κολυμβητήριο είναι έργο που το παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή με χρήματα της Περιφέρειας. Ο Δήμαρχος έφτασε να πει δυστυχώς ψέματα -ότι το κολυμβητήριο θα λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο – όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Εγώ βλέπω, το κολυμβητήριο να είναι σε στασιμότητα και αν θέλετε πάμε να βγάλουμε ένα βίντεο να δείτε σε τι κατάσταση είναι και να σας πω εγώ πόσο χρόνο θέλει να τελειώσει.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα είναι επιτυχία αν το έργο ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα. Και από ότι ξέρω, ο εργολάβος είναι απλήρωτος. Όπως και πολλοί στην πιάτσα είναι απλήρωτοι. Αν σας λέει κάτι. Έρχονται και μου λένε “μου χρωστάει τόσα ο δήμος” και τι κάνετε λέω, ε θα δούμε σε λίγο, είναι η απάντηση. Όλα αυτά τα νούμερα θα τα δουν οι πολίτες γιατί κα΄ποιοι βλέπουν αυτό που έρχεται και καταλαβαίνετε τι κάνουν.

Απλήρωτοι προμηθευτές του Δήμου – Από τον Ιανουάριο ξεκινάμε τον έλεγχο στα οικονομικά

Δεν θέλω να πω ονόματα. Κάθε μέρα δε΄χομαι τηλέφωνα από προμηθευτές του Δήμου, δεν κάνει να πω ονόματα, υπάρχει προμηθευτής που είναι απλήρωτος από το 2021, του δίνουν κάτι ψηλά έναντι και σε λίγο και σε λίγο και όλο αυτό είναι λίγο περίεργο. Χρήζει μεγάλης εξέτασης. Αρχές Ιανουαρίου θα μπει η εταιρεία να αναλάβει τον έλεγχο, εφόσον ο κόσμος μας επιλέξει και θα δούμε τι έχει γίνει και πόσο έχει φτάσει αυτό το ψέμα στην πόλη μας.

Δυστυχώς φτάσαμε να γίνει ένα ατύχημα και ελπίζω ο Βασιλάκης να είναι γρήγορα με τους συμμαθητές του στο σχολείο του. Δυστυχώς φτάσαμε να γίνει ένα ατύχημα για να ανοίξουμε αυτό το θέμα. Αυτό με λυπεί πολύ, όλοι βλέπουμε και είχαμε, εγώ τουλα΄χιστον από πολλά σχολεία είχα ενοχλήσεις, αλλά πάλι θα με κατηγορούσαν… ότι λέω ψέματα. Ακατάλληλες τουαλέτες, πόρτες δεν κλείνουν, παράθυρα μπάζουν. Αν είχα κάγκελα σάπια και κινδύνευαν παιδιά θα έβρισκα τρόπο να είχαν αλλαχθούν.

Και εδώ τίθεται ένα μεγάλο θέμα. Περνάει τεχνικός έλεγχος από τα σχολεία από το Δήμο; Υπογράφουν ότι το σχολείο είναι κατάλληλο να πάνε παιδιά; Πολλά σχολεία βάζουν νερό μέσα την ώρα του μαθήματος και όταν βρέχει τα παιδιά πηγαίνουν μπρος πίσω να μην τα παίρνουν οι σταγόνες. Τα σχολεία είναι σε πολύ κακή κατάσταση και εδώ ο Δήμαρχός μας που περηφανεύεται, ο Δήμαρχος της περήφανης πόλης είχε δύο μεγάλα ατού για τα σχολεία. Δύο ευκολίες μεγάλες να ασχοληθεί με τα σχολεία, με τα σχολικά κτίρια. Το ένα ήταν ότι βρήκε τα ταμεία γεμάτα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Το άλλο ήταν ότι τα σχολεία για πολύ καιρό κλειστά λόγω covid και μπορούσαν να γίνουν άνετα πολλές εργασίες και με όσο χρόνο χρειάζονταν. . Δυστυχώς τον Δήμαρχο το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να βρίσκεται κλεισμένος στο Δημαρχείο, με την παρέα των τριών, τεσσάρων ατόμων, και να σκέφτονται πώς θα “φάνε” τα 21 εκατομμύρια. Τα λέω δημόσια και αν έχουν αμφιβολίες για τα λεγόμενα μου ας μου κάνουν και μήνυση.

Θα γίνει ενδελεχής έλεγχος. Αν προκύψουν ποινικές ευθύνες θα απευθυνθώ στον Εισαγγελέα

Σίγουρα εάν προκύψουν νομικές ευθύνες θα απευθυνθώ στην Δικαιοσύνη. Θα το πάω μέχρι τέρμα. Όπως πήγα στον Εισαγγελέα για το άλλο το θέμα το γνωστό που ντρέπεται και η ντροπή, ντρέπεται και η ίδια η πόλη. Εδω και 30 χρόνια υπάρχουν άτομα στο σκοτάδι που διοικούν τον Δήμο. Ο κύριος Δήμαρχος, εδώ και 26 χρόνια πληρώνεται από Δήμο, από Νομαρχία και όλα αυτά. Αυτά όμως δεν βγαίνει να τα πει στον κόσμο.

Mε λέει εμένα εργολάβο… Εγώ δεν ντρέπομαι για τη δουλειά μου, έχω τεχνική εταιρεία, την έφτιαξα από μικρό παιδ. Ο Δήμαρχος, όταν ήταν Αντιπεριφειάρχης είχε και εταιρείες σαν δικηγόρος, ασκούσε και τη νομική. Αυτό μπορεί να ήταν νόμιμο, αλλά δεν ήταν ηθικό.

Εγώ έχω δηλώσει και το δηλώνω ότι η εταιρεία που είχα δεν έπαιρνε έργα στη Λαμία. Δύο φορές πήρα δύο μικρά έργα για να εξυπηρετήσω το Δήμο και γνωρίζω ότι έχει πληρώσει η εταιρεία από την τσέπη της να τα τελειώσει. Αυτά να τα πει αλλού, εκεί που περνάνε, στην παρέα του. Ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ποιος έχει προσφέρει στη Λαμία και ποιος προσφέρει. Αλλά την Κυριακή το βράδυ, τελειώνουν τα ψέματα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο ψέμα.

Για ρομά και παραβατικότητα στην πόλη

Πολλά μπορεί ο Δήμος σε συνεννόηση. Δυστυχώς εδώ τον τελευταίο καιρό, η παραβατικότητα αυξάνεται. Άραγε δεν γίνεται τίποτα. Και αν πάμε στο συγκεκριμένο στους ρομά . Και άλλες πόλεις έχουν ρομά. Και η Λάρισα και τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα. Αλλά υπάρχουν όρια και για αυτά τα όρια, θα συνεργαστεί ο Δήμος με τη Δημοτική Αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία.

Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα στην Πλατεία Πάρκου, δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα πολλά βράδια στα Γαλανέικα, δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα στην Ανθήλη, Η Δημοτική αρχή κοροϊδεύει μάλιστα. Πηγαίνουν και κατεδαφίζουν ολίγον από τα παράνομα παραπήγματα, το γυρίζουν σε βίντεο σαν…ταινία και φεύγουν αφήνοντας τους κατοίκους της Ανθήλης στην κοροϊδία. Και οι Ρομά άνθρωποι είναι και αυτοί έχουν δικαιώματα. Αλλά δικαιώματα νόμιμα και ηθικά και αυτοί θα πρέπει να μπουν στην σειρά τους και να έχουν την καθημερινότητα που πρέπει, αλλά όχι την παραβατικότητα. Και δεν θα το ανεχθούμε.

Για τους πλημμυροπαθείς…

Στην πόλη μας πρόσφατα καταστράφηκαν περιουσίες. Καταστράφηκαν επιχειρήσεις. Καλό θα ήταν σαν ραδιοφωνικός σταθμός να ενημερωθείτε και να ενημερώνονται και οι δημότες, γιατί υπάρχουν συμπολίτες μας που βρεθήκαν από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς σπίτι, χωρίς ηλεκτρικές συσκευές, χωρίς καν ρούχα και υπήρξαν και άνθρωποι που βρεθήκανε χωρίς να έχουν δουλειά. Επιχειρήσεις πλημμύρισαν και καταστράφηκαν, τους είπαν πως θα τους βοηθήσουν αλλά δεν ξέρω που βρίσκεται το θέμα. Επειδή βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών και ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος, θέλω τις επόμενες ημέρες να δω τι γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους, γιατί στην χώρα που ζούμε ισχύει ότι το τάξιμο είναι εύκολο, το δόσιμο είναι δύσκολο…

Ακόμη και όταν χρειάστηκαν βοήθεια, εκείνες τις δύσκολες στιγμές, ενώ ανθρώπινα προσπαθούσαμε να τους βοηθήσουμε, η βοήθεια μας κακοφάνηκε στον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους γιατί βοηθούσε ο Παπαϊωάννου. Αντί να λένε, βάλτε πλάτη να σώσουμε τον κόσμο, μας κατηγορούσαν. Ντροπή τους. Για αυτό ο κόσμος θα τους στείλει από Κυριακή βράδυ εκεί που πρέπει. Στο σπίτι τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν ούτε συνδυασμοί, ούτε κόμματα. Αυτό το χάλι το είδα εδώ στη Λαμία με τη νυν δημοτική αρχή. Πάντα με όλους τους Δημάρχους υπήρχε συνεννόηση. Αυτοί εδώ κρατάνε τις καρέκλες, θα τις πάρουν και θα φύγουν τρέχοντας για το σπίτι την Κυριακή το βράδυ, αλλά θα είναι με την καρέκλα άδεια.

Για την απόφαση του να διεκδικήσει τον Δήμο Λαμιέων

Η απόφαση μου να κατέβω στις αυτοδιοικητικές εκλογές ελήφθη τα Χριστούγεννα του 2021, μήνες πριν την ανακοίνωση τον Ιούλιο του 2022. Το βλέπαμε ότι η κατάσταση στην πόλη δεν πάει άλλο. Η Δημοτική αρχή, έψαχνε για όλα δικαιολογίες. Αφηγήματα, ψέματα, και δούλεμα στους δημότες. Εγώ κάθε εξάμηνο θα βγαίνω και θα κάνω απολογισμό. Αυτά είχαμε προγραμματίσει, αυτά καταφέραμε και κάναμε. Δεν σημαίνει ότι όταν δεν καταφέρεις να κάνεις κάτι, ότι είσαι κακός Δήμαρχος ή κακός αυτοδιοικητικός. Κακός είσαι όταν τα κάνεις στο σκοτάδι και βγαίνεις μόνο όταν αυτά σε συμφέρουν.

Για την ΠΕΛ

Ξέρετε ότι ο Δήμαρχος έχει υπογράψει σύμβαση και έχει δεσμευτεί απέναντι στην ανάδοχο εταιρεία. Αν ο ανάδοχος δεν εισπράξει τα χρήματα μπορεί να προχωρήσει σε διάλυση της εργολαβίας. Και ο Δήμος θα πρέπει να επιστρέψει τα 17 εκατομμύρια και να οδηγηθεί καταχρεωμένος σε πλήρη διάλυση.

Μόνο ένας ανεγκέφαλος θα το έκανε... Δεν μιλάμε για ένα έργο μερικών χιλιάδων ευρώ αλλά ένα μεγάλο έργο 51 εκατομμυρίων. Από αυτά υπάρχουν μόνο τα 17 και ένα ψευτόχαρτο από έναν υπάλληλο στην περιφέρεια ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ψεύτικα όλα. Σαν τις μακέτες τους…

Η επόμενη μέρα…

Καταρχάς, πρέπει να δούμε τι έτοιμες μελέτες έχει ο Δήμος και βέβαια που βρίσκεται οικονομικά. Στο πρώτο δίμηνο θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα με πραγματικούς αριθμούς και κοστολόγηση. Δεν ξέρω τι υπάρχει και τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουμε, ούτε τι θα βρούμε στο Δημαρχείο ανοίγοντας τα συρτάρια.

Εχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο και το έχουμε εξαγγείλει. Αλλά για την κοστολόγηση -που πολύ σχολιάστηκε- θα γίνει όταν επιτέλους δούμε την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά του Δήμου. Οτιδήποτε άλλο αν έλεγα τώρα θα ήταν άστοχο. Και εγώ δεν θέλω ούτε ψέματα να λέω, ούτε μεγάλες κουβέντες για ψηφοθηρία όπως κάνει ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Η επόμενη ημέρα θα μας βρει να δουλεύουμε εντατικά. Αφήνοντας πίσω μας το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε προεκλογικά. Με πνεύμα ευθύνης και συνεργασίας. Η Λαμία μας χρειάζεται ενωμένους..

Latest

Κρατηθείτε! Η δεύτερη σεζόν της σειράς “The Last Of Us” θα αργήσει πολύ ακόμη – Μάθαμε την ημερομηνία

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του με το Deadline,...

Έρχεται το 3ο και τελευταίο Star Wars Jedi παιχνίδι και θα είναι πιο “survivor” από ποτέ

Είναι πλέον επίσημο: η Electronic Arts (EA) επιβεβαίωσε ότι...

Η σειρά “The Bear” επιστρέφει για 4η σεζόν ωστόσο η 3 σεζόν δίχασε τους τηλεθεατές

Η επιτυχημένη σειρά "The Bear" επιστρέφει με την 4η...

Δες πώς είναι σήμερα η γνωστή δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Τζέλα Παυλάκου

Η Τζέλα Παυλάκου ήταν από τις κεντρικές παρουσιάστριες των...

Κρατηθείτε! Η δεύτερη σεζόν της σειράς “The Last Of Us” θα αργήσει πολύ ακόμη – Μάθαμε την ημερομηνία

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του με το Deadline, ο CEO των HBO και Max, Casey Bloys, αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες για τις επερχόμενες σειρές...

Έρχεται το 3ο και τελευταίο Star Wars Jedi παιχνίδι και θα είναι πιο “survivor” από ποτέ

Είναι πλέον επίσημο: η Electronic Arts (EA) επιβεβαίωσε ότι το πολυαναμενόμενο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς Star Wars Jedi βρίσκεται σε ανάπτυξη, ολοκληρώνοντας...

Η σειρά “The Bear” επιστρέφει για 4η σεζόν ωστόσο η 3 σεζόν δίχασε τους τηλεθεατές

Η επιτυχημένη σειρά "The Bear" επιστρέφει με την 4η σεζόν της το 2025, και ενώ πολλοί fans περιμένουν με ανυπομονησία, άλλοι εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ