Breaking News :

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη! Ο “Πλανήτης 9” δεν είναι πλανήτης!

Ο μυστηριώδης "Πλανήτης 9" αποτελεί ένα από τα πιο...

Η Google φέρνει νέες αλλαγές ειδικά για εσένα που είσαι… multitasking

Η Google συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης στις...

Η Ζωή Λιαντράκη και ο Βασίλης Σκουλάς συναντώνται καλλιτεχνικά και μας παρουσιάζουν το τραγούδι “Μια κουκκίδα”

Ο Βασίλης Σκουλάς ο ζωντανός θρύλος της κρητικής μουσικής παράδοσης δωρικός και δυναμικός ξεχωρίζει πάντα για το διακριτό ηχόχρωμα της φωνής του.

Η Ζωή Λιαντράκη μία εξαιρετική φυσιογνωμία της σύγχρονης έντεχνης μουσικής σκηνής με την αέρινη, τρυφερή και υψηλής αισθητικής ερμηνεία της, μας θυμίζει για ακόμα μία φορά πόσο σημαντική ερμηνεύτρια είναι, ενώ η σύμπραξη αυτή αποτελεί μια άκρως σημαντική στιγμή στη μουσική της διαδρομή, που σηματοδοτεί μία πολλά υποσχόμενη πορεία για την ίδια.

Το “Μια κουκκίδα” είναι μία δυναμική μπαλάντα, που ενώνει δύο διαφορετικές καλλιτεχνικές εκφράσεις, ισορροπώντας άρτια ανάμεσα στην παράδοση και στα σύγχρονα ανατρεπτικά στοιχεία. Ξεχωρίζει για την αρτιότητα της παραγωγής και την ενορχήστρωση που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Μίγκας.

Ο ποιητικός λόγος της Γιώτας Γερογιώργη φωτεινός, εκφραστικός και γεμάτος έντονες εικόνες συνδυάζεται ιδανικά με τη σύνθεση της Κωνσταντίας Κατσιάμπα και μας χαρίζουν ένα σημαντικό τραγούδι που μιλά για τους ανθρώπους που προδώθηκαν, πόνεσαν, λύγισαν μα ξανασηκώθηκαν χωρίς ποτέ να χάσουν την ελπίδα τους. Που ακολούθησαν το όνειρό τους,πίστεψαν σε αυτό, τόλμησαν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν, όσα εμπόδια κι αν βρέθηκαν στο δρόμο τους. Που βρήκαν πατρίδα στα ξένα, κι ας πάγωσε το χαμόγελό τους. Που για την ελευθερία θυσιάστηκαν εστιάζοντας στις αληθινές αξίες της ζωής και συνειδητοποιώντας πως περαστικοί διαβάτες είμαστε σε αυτό το ταξίδι. Μια κουκκίδα είμαστε στο βαθύ γαλάζιο του σύμπαντος.

Η Ζωή Λιαντράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Γεωπόνος αποφοιτώντας πρώτη από την σχολή της και εργάζεται ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Από πολύ μικρή μπήκε στη ζωή της η μουσική και το τραγούδι, στην αρχή ως μέλος χορωδιών στο σχολείο και στο ωδείο και αργότερα και ως σολίστα.

Από το 2013 ασχολείται πλέων επαγγελματικά με το τραγούδι κάνοντας εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά και μουσικές σκηνές της πόλης της. Το 2018 είχε συμμετάσχει με το συγκρότημα Διαπασών, των οποίων υπήρξε τραγουδίστρια, στο ντοκιμαντέρ «Η γη της πονεμένης Παναγιάς» της Ελένης Βλάσση, το οποίο βραβεύτηκε ως πρώτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της digital CD single με τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής» το οποίο περιελάμβανε τρία τραγούδια σε στίχους του Νίκου Παλλάδιου και μουσική του Θάνου Μπένου και του Γιώργου Μπακαλίδη.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν η αρχή της συνεργασίας της με την συνθέτηδα Κωνσταντία Κατσιάμπα με το τραγούδι «Το δάκρυ της βροχής» σε στίχους Γιώτας Γερογιώργη, το καλοκαίρι του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το τραγούδι «Έχασα τις λέξεις» σε ποίηση Γιώτας Γερογιώργη και μουσική της Κωνσταντίας Κατσιάμπα και ένα χρόνο μετά τον Φεβρούάριο του 2021 το «Όπου θέλει ας βγει» σε σύνθεση και πάλι της μοναδικής Κωνσταντίας Κατσιάμπα ενώ τους στίχους υπογράφει η καταξιωμένη Ντέπη Χατζηκαμπάνη.

Τον Οκτώβρη του 2021 κυκλοφόρησε το «Σαν τραγούδι της ψυχής» σε ποίηση Γιώτας Γερογιώργη και μουσική της Κωνσταντίας Κατσιάμπα, το οποίο περιλαμβάνεται στο ομότιτλο digital CD single που περιέχει και τα τρία παλαιότερά της κομμάτια.

Tον Νοέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε το single με τίτλο “Δε μείναν λόγια” σε ποίηση της Γιώτας Γερογιώργη και σε σύνθεση της Κωνσταντίας Κατσιάμπα. Στις 20 Νοεμβρίου 2023 κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία Fm Records το τελευταίο της τραγούδι με τίτλο ΄΄ Μια κουκκίδα΄΄ με φιλική συμμετοχή τον θρύλο της κρητικής μουσικής παράδοσης Βασίλη Σκουλά.

Latest

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη! Ο “Πλανήτης 9” δεν είναι πλανήτης!

Ο μυστηριώδης "Πλανήτης 9" αποτελεί ένα από τα πιο...

Η Google φέρνει νέες αλλαγές ειδικά για εσένα που είσαι… multitasking

Η Google συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης στις...

Δύο ζώδια θα έχουν τάσεις… αυτονομιστικές και επαναστατικές

Η Σελήνη θα είναι στον Υδροχόο μέχρι το μεσημέρι,...

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη! Ο “Πλανήτης 9” δεν είναι πλανήτης!

Ο μυστηριώδης "Πλανήτης 9" αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα θέματα στην αστρονομία τα τελευταία χρόνια. Οι επιστήμονες προέβλεψαν την ύπαρξή του για πρώτη...

31 χρόνια The X-Files: Όσα δεν ήξερες για τους τσακωμούς της θρυλικής σειράς – Τι σχέση έχει με την Pamela Anderson;

Η θρυλική σειρά The X-Files έκλεισε 31 χρόνια από την πρώτη της προβολή το 1993, αποτελώντας μία από τις πιο επιδραστικές τηλεοπτικές σειρές της...

Η Google φέρνει νέες αλλαγές ειδικά για εσένα που είσαι… multitasking

Η Google συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης στις συσκευές Android, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την αποδοτικότητα των χρηστών, κυρίως στα tablets. Πρόσφατα,...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ