Το μουσικό – ποιητικό έργο είναι βασισμένο σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών όπως των: Καβάφη, Παλαμά, Σικελιανού, Ρίτσου, Βρεττάκου, Βάρναλη, Βιζυηνού, Μαβίλη, Πολέμη, Μαρκορά, Άγρας, Πασκόλ , επίσης Ησίοδος Θεογονία, καθώς και βυζαντινή και δημοτική ποίηση.
«Είσαι μάνα και κατέχεις τι θα πει στεναγμός και πείνα και θάνατος είσαι γυναίκα και κατέχεις τι θα πει υπομονή κι αγάπη» έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης.
Η γυναίκα από την εποχή της πιστής Πηνελόπης ίσαμε με τα χρόνια της Μαρί Κιουρί, της Γκόλντα Μέιρ, της Ίντιρα Γκάντι και της Ελένης Αρβελέρ, διέγραψε μια πορεία με πολλά ανεβοκατεβάσματα. Σ ’όλους αυτούς τους αιώνες όμως με τον ένα η με τον άλλο τρόπο αγωνίστηκε ν ’αποτινάξει τη μιζέρια και την φτώχεια της ζωής που της επέβαλαν οι κοινωνίες και κατόρθωσε στις μέρες μας ν’ ανοίξει δρόμους δημιουργικούς, όπου μπορεί να βαδίσει κι εκείνη με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια.
Η γυναίκα έχει πάρει πια τη ζωή της στα χέρια της και μέσα στην οικογένεια και έξω απ’ αυτήν και πασχίζει να δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Η καρδιά της γυναίκας, συζύγου και μάνας είναι πάντα ζεστή, ανθρώπινη και πνίγεται στην τρυφερότητα και τη στοργή.
Μάνα, είσαι η αγάπη, η άδολη, η ανιδιοτελής, η σκέψη μας. Σ΄όλη τη ζήση ως τη θανή.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ‘’ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ’’ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Β’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12 Μαΐου και ώρα 19.00, για την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας!
ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Συμμετέχουν οι σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Γιούλη Φιλιππίδου και τετράφωνη νεανική χορωδία.
Ο συνθέτης το αφιερώνει στην Μητέρα του και σε όλες τις μητέρες του κόσμου!