Breaking News :

Παιδί και κατοικίδιο: Ώρα για γάτα, σκυλάκι ή χρυσόψαρο;

Η επαφή των παιδιών με τα κατοικίδια έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την καλύτερη ανάπτυξη τους, όσο και την ψυχολογία τους. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι μελέτες που δείχνουν ότι η φροντίδα ενός κατοικιδίου προσφέρει ανακούφιση από το άγχος, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους ιδιοκτήτες του.

Επίσης, με την απόκτηση ενός κατοικιδίου, τα παιδιά γίνονται αυτομάτως πιο υπεύθυνα, καθώς και δραστήρια. Συν τοις άλλοις, προσφέρουν χαρά και ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού.

Τα περισσότερα παιδιά, άλλωστε, προσεγγίζουν από μόνα τους σκύλους και τις γάτες που εντοπίζουν στον δρόμο, θέλοντας, πολλές φορές να τα χαϊδέψουν και να τα αγκαλιάσουν και στην συνέχεια να τα πάρουν μαζί τους στο σπίτι.

Εάν, λοιπόν, παρατηρήσεις το συγκεκριμένο σημάδι και στο δικό σου παιδί, τότε, πιθανότητα ήρθε η ώρα να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αποκτήσεις ένα καινούργιο μέλος στην οικογένεια σου.

Γι’αυτό το λόγο, έχουμε ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό για τα κατοικίδια

Ψαράκια: Ένα χρυσόψαρο ή οποιοδήποτε άλλο μικρό ψαράκι σε γυάλα είναι ίσως η καλύτερη αρχή για το παιδί, καθώς θεωρείται κοινωνικό, ενώ η διατροφή του, με τις ειδικές νιφάδες, δεν είναι και τόσο απαιτητική. Διάλεξε κάποιο είδος που να μην έχει ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει το παιδί στην συντήρηση του και κάνε του ένα δώρο που θα του δώσει χαρά

Χελώνες: Μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστικές όσο ένα μαλλιαρό τεριέ, αλλά τα περισσότερα είδη χελώνας πέρα από χαριτωμένα, ζουν 50 περίπου χρόνια, ενώ είναι και υποαλλεργικά!

Πουλιά: Αυτή η κατηγορία απευθύνεται μάλλον σε μεγαλύτερα παιδιά, αφού τα πουλιά χρειάζονται καθημερινή φροντίδα. Σίγουρα όμως είναι πολύ επικοινωνιακά και ορισμένα έχουν ιδιαίτερα αυξημένη αντίληψη.

Χάμστερ – ινδικά χοιρίδια – κουνέλια: Άλλη μια κατηγορία που αφορά μεγαλύτερα παιδιά, αφού τα χάμστερ και οι συγγενείς τους χρειάζονται αυξημένη φροντίδα. Είναι φιλικά, χρειάζονται περιορισμένο χώρο και μπορούν να αναπτύξουν συναισθηματική σχέση με τον ιδιοκτήτη τους.

Γάτες: Τα γατάκια είναι από τις πιο κατάλληλες περιπτώσεις για το σπίτι. Εξαιρετικά φιλικά με τα παιδιά και πολύ χαδιάρικα, αλλά ταυτόχρονα ανεξάρτητα, που σημαίνει ότι χρειάζονται σχετικά λιγότερη προσοχή -σε σχέση με το σκύλο. Απαιτούνται φυσικά οι συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο, αλλά και ο εμβολιασμός.

Σκύλος: Ο σκύλος ίσως είναι το αγαπημένο κατοικίδιο των παιδιών! Δεν θεωρείται τυχαία ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Αναπτύσσει εξάρτηση από τον ιδιοκτήτη του, προσφέροντας αμέριστη αγάπη, ενώ αποτελεί την καλύτερη συντροφιά. Επίσης, με τις καθημερινές βόλτες στο πάρκο, τα παιδιά αναμένεται να εξασκηθούν περισσότερο, χάρη στο περπάτημα. Αγκαλιάζοντας και χαϊδεύοντας έναν σκύλο, τα παιδιά νιώθουν μεγαλύτερη ευτυχία, ενώ μπορούν να διακρίνουν άμεσα την συναισθηματική κατάσταση των ιδιοκτητών τους.

newsit.gr

Latest

Υπάτη: Έπεσαν βράχια στην είσοδο της πόλης στο σημείο ο δήμαρχος Λαμιέων (Φωτό)

Η πρόσφατη κακοκαιρία στην Υπάτη είχε ως αποτέλεσμα και...

Μέχρι και 80 πόντους χιόνι στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας (συνέντευξη – Πάνος Κοντογεώργος) – Audio, Video

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας προκλήθηκαν σημαντικά προβλήματα σε...

Υπάτη: Έπεσαν βράχια στην είσοδο της πόλης στο σημείο ο δήμαρχος Λαμιέων (Φωτό)

Η πρόσφατη κακοκαιρία στην Υπάτη είχε ως αποτέλεσμα και κατολίσθηση -για μια ακόμη φορά - στην είσοδο της τοπικής κοινότητας του δήμου Λαμιέων. Ευτυχώς...

Λαμία : Αποχή και διαμαρτυρία των μαθητών του 5ου Λυκείου για επικίνδυνα κτιριακά ζητήματα – (Φώτο, Βίντεο, Ηχητικό)

Οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για τα κτιριακά προβλήματα και τις ανεπαρκείς υποδομές του σχολείου...

Κουμαρίτσι: Χιόνι κοντά στο 1 μέτρο! Επιχείρηση με ερπυστριοφόρο για κτηνοτρόφο που έπρεπε να ταϊσει τα ζώα του (Φώτο, Βίντεο)

Με χιόνι που ξεπερνά τους 80 πόντους έχουν καλυφθεί αρκετές κοινότητες του Δήμου Λαμιέων, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα. Οι ανάγκες που προκύπτουν...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ