Breaking News :

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη! Ο “Πλανήτης 9” δεν είναι πλανήτης!

Ο μυστηριώδης "Πλανήτης 9" αποτελεί ένα από τα πιο...

Η Google φέρνει νέες αλλαγές ειδικά για εσένα που είσαι… multitasking

Η Google συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης στις...

“Η ΑΙ μας παίρνει τις δουλειές”: Ηθοποιοί video games απεργούν – “Στο κενό” οι διαπραγματεύσεις με τα studios παραγωγής

Η βιομηχανία των video games βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές και τις κινήσεις τους στους χαρακτήρες των παιχνιδιών ξεκινούν απεργία, αντιδρώντας στην αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) από τις εταιρείες ανάπτυξης. Μετά από ενάμιση χρόνο διαπραγματεύσεων, οι διαφορές παραμένουν αγεφύρωτες, οδηγώντας τους ηθοποιούς στην απόφαση για απεργία.

Η AI έχει αρχίσει να καταλαμβάνει έναν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη video games. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν την AI για να δημιουργήσουν πιο ρεαλιστικούς και διαδραστικούς χαρακτήρες, καθώς και για να βελτιώσουν τις γραφικές και ηχητικές δυνατότητες των παιχνιδιών. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογική πρόοδος έχει εγείρει ανησυχίες στους ηθοποιούς.

Οι ηθοποιοί ανησυχούν ότι η AI μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για ζωντανές ερμηνείες, καθώς οι εταιρείες μπορεί να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά αναπαραγόμενες φωνές και κινήσεις. Η προοπτική της αντικατάστασης τους από AI έχει προκαλέσει φόβους για την απώλεια θέσεων εργασίας και για τη μείωση της καλλιτεχνικής ποιότητας των ερμηνειών.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηθοποιών και των εταιρειών ανάπτυξης video games ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο, με στόχο την εξεύρεση ενός κοινού εδάφους για τη χρήση της AI στη βιομηχανία. Οι ηθοποιοί ζητούν προστασία των δικαιωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι οι ερμηνείες τους δεν θα αναπαράγονται ψηφιακά χωρίς την άδειά τους και ότι θα λαμβάνουν δίκαιη αμοιβή για τη χρήση των φωνών και των κινήσεών τους.

Οι εταιρείες, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν ότι η χρήση της AI μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των παιχνιδιών και να μειώσει τα κόστη παραγωγής. Προτείνουν συμβιβασμούς, όπως η παροχή αποζημιώσεων για τη χρήση των φωνών και των κινήσεων των ηθοποιών από AI, αλλά οι προτάσεις αυτές δεν έχουν ικανοποιήσει τα αιτήματα των ηθοποιών.

Με τις διαπραγματεύσεις να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, οι ηθοποιοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από μαζικές συνελεύσεις των συνδικάτων τους, όπου εκφράστηκαν ανησυχίες για το μέλλον της εργασίας τους και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή πολλών μεγάλων τίτλων video games, καθώς οι ηθοποιοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας. Οι gamers και οι εταιρείες ανάπτυξης ανησυχούν για τις καθυστερήσεις και τις επιπτώσεις που θα έχει η απεργία στην ποιότητα των παιχνιδιών.

Η απεργία των ηθοποιών video games είναι ένα σημαντικό σημείο καμπής για τη βιομηχανία. Η τεχνολογία AI προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα εγείρει σοβαρά ζητήματα ηθικής και εργασιακών δικαιωμάτων. Η επίλυση αυτών των διαφορών θα καθορίσει το μέλλον της βιομηχανίας και τον ρόλο της ανθρώπινης ερμηνείας στα video games.

Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι κρίσιμες, καθώς οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν υπό το βάρος της απεργίας. Η ελπίδα είναι ότι θα βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, διασφαλίζοντας ότι οι ηθοποιοί θα συνεχίσουν να παίζουν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία των αγαπημένων μας video games, ενώ η τεχνολογία AI θα χρησιμοποιείται με τρόπο που θα ωφελεί όλη την βιομηχανία.

Latest

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη! Ο “Πλανήτης 9” δεν είναι πλανήτης!

Ο μυστηριώδης "Πλανήτης 9" αποτελεί ένα από τα πιο...

Η Google φέρνει νέες αλλαγές ειδικά για εσένα που είσαι… multitasking

Η Google συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης στις...

Δύο ζώδια θα έχουν τάσεις… αυτονομιστικές και επαναστατικές

Η Σελήνη θα είναι στον Υδροχόο μέχρι το μεσημέρι,...

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη! Ο “Πλανήτης 9” δεν είναι πλανήτης!

Ο μυστηριώδης "Πλανήτης 9" αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα θέματα στην αστρονομία τα τελευταία χρόνια. Οι επιστήμονες προέβλεψαν την ύπαρξή του για πρώτη...

31 χρόνια The X-Files: Όσα δεν ήξερες για τους τσακωμούς της θρυλικής σειράς – Τι σχέση έχει με την Pamela Anderson;

Η θρυλική σειρά The X-Files έκλεισε 31 χρόνια από την πρώτη της προβολή το 1993, αποτελώντας μία από τις πιο επιδραστικές τηλεοπτικές σειρές της...

Η Google φέρνει νέες αλλαγές ειδικά για εσένα που είσαι… multitasking

Η Google συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης στις συσκευές Android, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την αποδοτικότητα των χρηστών, κυρίως στα tablets. Πρόσφατα,...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ