Breaking News :

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Συνεχίζονται οι δράσεις αιμοδοσίας και το μήνα Νοέμβριο

Η Διοίκηση και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου...

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ευλογιά των προβάτων / Τι συμβαίνει στη Φθιώτιδα;

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ευλογιά των προβάτων μετά από...

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Οι Βουλευτές της Ν.Δ. αντιλήφθηκαν σήμερα την ακρίβεια. Πότε θα αντιληφθούν τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα;»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών παρενέβη, με ομιλία του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, αναφερόμενος σε μια σειρά ζητημάτων της πολιτικής επικαιρότητας.

Όπως αρχικά επεσήμανε, σχετικά με τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Σαρακιώτης: «Η αφωνία από την πλευρά των Βουλευτών της Ν.Δ. είναι πρωτοφανής. Αφωνία που κάνει πολύ μεγάλο κρότο και δεν αναφέρομαι σε γενικές τοποθετήσεις περί “μαγειρέματος” στο Αιγαίο, αλλά σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης όπως το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, για το οποίο δεν έχουμε λάβει καμία υπεύθυνη απάντηση από τη Ν.Δ.. Για πρώτη φορά, Ελληνική Κυβέρνηση νομοθετεί και απαγορεύει την τουριστική ανάπτυξη σε ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα σε ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες. Σύμφωνα με το άρθρο 121 παράγραφος 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο έως και σήμερα επικαλούνταν όλες οι Κυβερνήσεις της πατρίδας μας, “οι βράχοι οι οποίοι δεν μπορούν να συντηρήσουν ανθρώπινη διαβίωση ή δική τους οικονομική ζωή, δεν έχουν αποκλειστική οικονομική ζώνη ή υφαλοκρηπίδα”. Με νομοθέτημα, δηλαδή, της Ελληνικής Κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται στη διαβούλευση, ανατρέπεται η πάγια ελληνική θέση και κάνουμε ένα τεράστιο δώρο προς την τουρκική πλευρά, η οποία σταθερά υποστηρίζει ότι όλα τα νησιά δεν έχουν δικαίωμα σε Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδα. Αφαιρούμε, δηλαδή, την οικονομική δραστηριότητα από μικρές νησίδες του Αιγαίου, με πρόσχημα – άκουσον άκουσον – την προστασία του περιβάλλοντος και αποδυναμώνουμε συστηματικά τη διαπραγματευτική θέση μας. Θα καταθέσω και στα πρακτικά τη διάταξη για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, με την ελπίδα να ακούσουμε κάποια στιγμή, κάτι από την πλευρά της Ν.Δ.».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Τον περασμένο Μάϊο ακούσαμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αναφέρεται στη δημιουργία θαλασσίων πάρκων και να προσθέτει ότι “δε θα ζητήσουμε την άδεια κανενός”. Εν συνεχεία, τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι “η δημιουργία θαλασσίων πάρκων σε μια αμφισβητούμενη περιοχή θα επιδείνωνε την κατάσταση” και έκτοτε… τα θαλάσσια πάρκα αγνοούνται. Αναμένουμε από τους Βουλευτές της Ν.Δ. και τον Πρωθυπουργό να μας πουν τι συμβαίνει με αυτά τα θαλάσσια πάρκα. Στις 19 Οκτωβρίου, τώρα και στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων του Γερμανού Καγκελαρίου κ. Σολτς με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν ανακοινώθηκε η πώληση 20 Eurofighters προς την Τουρκία με δυνατότητα πώλησης ακόμη 20. Μια συμφωνία πώλησης οπλικών συστημάτων προς έναν αποσταθεροποιητικό παράγοντα με διακηρυγμένες αναθεωρητικές θέσεις από έναν εταίρο μας στην Ε.Ε.. Δε γνωρίζουμε ποια είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς. Αγνοείται».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Όταν αναφέρεστε στα ζητήματα της Άμυνας, μονίμως ξεχνάτε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφέρεστε διαρκώς στο ράλι εξοπλισμών, αλλά για να πετάξουν τα αεροπλάνα και για να πλεύσουν τα πλοία, χρειάζονται και άνθρωποι. Φέτος, στη Σ.Μ.Υ. ορκίστηκαν μόλις 93 πρωτοετείς από την Ελλάδα έναντι 148 σπουδαστών το 2019 και 149 το 2020. Φέτος, παραιτήθηκαν 38 σπουδαστές από την Ελλάδα και 13 από την Κύπρο μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη των μαθημάτων, δηλαδή το 1/3 των σπουδαστών της Σ.Μ.Υ.. Αυτή είναι η εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων επί ημέρων Ν.Δ.. Οι ζημιές στην εξωτερική πολιτική είναι ανεπανόρθωτες, δεν είναι ένα λανθασμένο ή στρεβλό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης».

Ακολούθως, αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε: «Το Δεκέμβρη, όταν ο κ. Χατζηδάκης νομοθετούσε την τεκμαρτή φορολόγηση και καταγγέλλαμε την εν λόγω πρωτοβουλία, μας λέγατε ότι “ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. κάνει στείρα αντιπολίτευση” και “δεν καταθέτει προτάσεις”. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη, μιλούν και αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, τα οποία έχει προκαλέσει στην ελληνική οικονομία. Θα αναφερθείτε στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Σεπτεμβρίου 2024 καταγράφηκαν 115.000 λιγότεροι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων; Μήπως πλούτισαν οι εν λόγω 115.000 οικογένειες;»

Όσον αφορά τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Έχουμε καταθέσει σειρά ερωτήσεων για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κάποια στιγμή ενδεχομένως να αντιληφθούν και οι Βουλευτές της Ν.Δ. ότι κάτι στραβό συμβαίνει στον πρωτογενή τομέα και δη στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ίσως να καταθέσουν και κάποια ερώτηση. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε 5 διαφορετικούς Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, 5 διαφορετικά Δ.Σ. και 5 διαφορετικούς Προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Οι αγρότες καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που δόθηκαν, εξαιτίας λαθών του Οργανισμού. Επίσης, ο Καθηγητής κ. Βάρρας διορίστηκε, επί Ν.Δ., Πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αναφέρει για τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη: “Με απομάκρυναν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ήθελαν να κάνουν παιχνίδια, αλλά δεν ήμουν “εύκαμπτος”. Για τις καταγγελίες του πρώην Προέδρου του ΕΛΓΟ-Δήμητρα ότι “πιεζόταν από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αυγενάκη, για να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις” δε λάβαμε ποτέ απαντήσεις. Θα απαντήσετε τώρα στις εν λόγω καταγγελίες κατά του κ. Βορίδη;»

Περαιτέρω, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Υποτίθεται ότι δίνετε μάχες, επί 3,5 χρόνια, για την πάταξη της ακρίβειας και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα, το βλέπουν οι πολίτες στην τσέπη τους. Προφανώς έχετε χάσει κάθε μάχη, που έχει δοθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια κατά της ακρίβειας και πλέον το έχετε αντιληφθεί και ξεκινήσατε να υποβάλλετε ερωτήσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Αύγουστο, είχαμε μείωση κατά -14,4% στις τιμές του παραγωγού και αύξηση +3% στις τιμές της λιανικής. Όταν καταθέταμε προτάσεις επιβολής πλαφόν σε διάφορα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, δεν καταδεχθήκατε να τις επεξεργαστείτε. Σήμερα, που καταναλωτές και αγρότες πληρώνουν το τίμημα της πλήρους ανικανότητάς σας, βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ο παραγωγός χάνει, το σούπερ μάρκετ και ο τελικός πωλητής κερδίζουν».

Σχετικά με το ζήτημα των ενοικίων, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Σύμφωνα με τη Eurostat, “η χώρα μας καταγράφει πρωτιά όσον αφορά τις δυσκολίες πληρωμής του ενοικίου, καθώς το 26% των Ελλήνων δυσκολεύεται να καταβάλλει τα έξοδα στέγασης”. Είναι προφανώς κι αυτό ένα αποτέλεσμα της “εξαιρετικής” οικονομικής πολιτικής, που ασκεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Για το εμπορικό έλλειμμα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε: «56 δισ. εισαγωγές στο 8μηνο και 34 δισ. οι εξαγωγές. Έλλειμμα 22 δισ. ευρώ. Είναι και αυτό στο πλαίσιο της “ανάπτυξης”», ενώ πρόσθεσε: «Επειδή είστε η Κυβέρνηση, που εξελέγη με την υπόσχεση ότι “θα μείωνε τους φόρους”, πείτε μας και για το νέο χαράτσι στα πλαστικά μπουκάλια ύψους 10-15 λεπτά. Πείτε μας για τη φορολόγηση στα φιλοδωρήματα, για την οποία ο Πρωθυπουργός έσπευσε να κάνει και βίντεο στο Tik Tok για να δικαιολογηθεί».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων: «Πρέπει να θυμίσουμε ότι, μόλις ανέλαβε η Ν.Δ., μείωσε τα απαιτούμενα προσόντα των μετακλητών ίσως επειδή είναι “υπέρ της αριστείας” και αύξησε τις αμοιβές τους. Ενδεικτικά, το 2019, οι μετακλητοί επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν 1.700, ενώ επί Ν.Δ., το 2022, ήταν 3.500».

Κλείνοντας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έφερε τροπολογία για την τροποποίηση του άρθρου 238Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τροποποιείτε άρθρο, το οποίο ίσχυσε την 1η Ιουλίου 2024! Τα τελευταία 5 χρόνια, έχετε προβεί σε 19 τροποποιήσεις των κωδίκων, φέρατε μια νέα μεγάλη τροποποίηση το Φεβρουάριο, ξεκινάει η εφαρμογή του άρθρου από 1ης Ιουλίου και έρχεστε, ελάχιστους μήνες μετά, να τροποποιήσετε και πάλι το άρθρο. “Επιτελικό κράτος” και στον τομέα της Δικαιοσύνης. Είχαμε καταγγείλει τη νομοθέτηση-γονατογράφημα του κ. Φλωρίδη και το Φεβρουάριο, ενώ είχε επικριθεί και από σύσσωμο τον επιστημονικό κόσμο και δικαιωνόμαστε πλήρως σήμερα, που προχωράτε σε τροποποιήσεις επί ενός νόμου που ξεκίνησε να ισχύει μόλις τον Ιούλιο».

Latest

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Συνεχίζονται οι δράσεις αιμοδοσίας και το μήνα Νοέμβριο

Η Διοίκηση και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου...

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ευλογιά των προβάτων / Τι συμβαίνει στη Φθιώτιδα;

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ευλογιά των προβάτων μετά από...

Σχολικά γεύματα: Αυστηρά εντός των σχολείων η κατανάλωση / “Όλα θα αντιμετωπιστούν στην πράξη”

Αυστηρά μέσα στο σχολείο θα καταναλώνονται τα σχολικά γεύματα...

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Συνεχίζονται οι δράσεις αιμοδοσίας και το μήνα Νοέμβριο

Η Διοίκηση και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για αιμοδοσία σε εύκολα προσβάσιμους και ασφαλείς χώρους της κοινότητας, διοργανώνει...

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ευλογιά των προβάτων / Τι συμβαίνει στη Φθιώτιδα;

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ευλογιά των προβάτων μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα που ξεκίνησαν από τον Έβρο και έφτασαν στην Κόρινθο, με τις αρμόδιες αρχές...

Θύμιος Καραΐσκος: “Η νέα ΠΕΛ είναι ένα σπουδαίο έργο που ξεπερνάει μία θητεία και απαιτεί τη συνεργασία” 

“Η νέα ΠΕΛ είναι ένα σπουδαίο έργο που ξεπερνάει μία θητεία και απαιτεί τη συνεργασία όλων”, τονίζει στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ