«Όλοι πιστεύουμε ότι είναι πολύ πρόωρο και κατευθυνόμενο», εξήγησε η Μάρθα Πουτλίδου στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως σκοπός είναι, ειδικά εν μέσω εορτών, να «καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας».Μέσω των δικηγόρων της Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ανθούλας Ανάσογλου, η κ. Πουτλίδου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε δεσποζόμενο σκύλο, με το όνομα «Όλιβερ», ράτσας χάσκι.
Στη μήνυσή της, η Μάρθα Πουλτίδου αναφέρει ότι το χάσκι εξαφανίστηκε από το σπίτι του ιδιοκτήτη στο κέντρο της Αράχωβας το μεσημέρι στις 26.11.2023 και επέστρεψε σε πολύ κακή κατάσταση την επόμενη μέρα, ήτοι 27.11.2023. Διεκομίσθη αμέσως σε κτηνίατρο της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα στην κτηνίατρο κυρία Κλεονίκη Τόλα, η οποία και διέγνωσε τη σεξουαλική κακοποίηση του ζώου με αμβλύ όργανο και συγκεκριμένα στην πρωκτική περιοχή, «όπου υπήρχε αριστερά κάτω από τον σφιγκτήρα τομή μήκους περίπου 7cm και βάθους περίπου 0.5 cm που αιμορραγούσε και δεξιά τραύμα βάθους περίπου 4cm που επίσης αιμορραγούσε προκληθέν κατά την εκτίμηση μου από αμβλύ όργανο».
Το εν λόγω ζώο συντροφιάς επέστρεψε στο σπίτι του ιδιοκτήτη και κατέληξε βασανιστικά λίγες ώρες αργότερα.
Η κ. Πουτλίδου, όπως και πολλά άλλα φιλοζωικά σωματεία της χώρας, απορρίπτουν το πόρισμα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος του Όλιβερ δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά σε «επίθεση άλλου/άλλων ζώων».
Ο ίδιος στο πόρισμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ, αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», δεν γράφει κάτι τέτοιο «στην έκθεση νεκροτομής».