Μπορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι τον τελευταίο καιρό σε μία εσωτερική μάχη, αφού όλοι τσακώνονται με όλους, αλλά τώρα όλοι ενωμένοι είναι στο να είναι απίστευτα δυσαρεστημένοι.
Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό Sapien Labs, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επισήμως η δεύτερη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο. Το Ουζμπεκιστάν αναδείχθηκε ως η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου.
Η Δομινικανή Δημοκρατία αναδείχθηκε ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, ενώ η Σρι Λάνκα και η Τανζανία κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.
Άλλες χώρες όπως η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Ολλανδία επίσης κατατάσσονται υψηλά σε πολλούς δείκτες ευτυχίας, δείχνοντας ότι η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Κάθε χώρα έχει τις μοναδικές της προκλήσεις και πλεονεκτήματα, και η ευτυχία είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων που διαμορφώνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
Σε ορισμένες λίστες που δημοσιεύονται από διεθνή οργανισμούς όπως η Έκθεση Ευτυχίας των Ηνωμένων Εθνών (World Happiness Report) ή η Διεθνής Έρευνα Ευτυχίας της Gallup, η Ελλάδα συνήθως κατατάσσεται στα μέσα ή και χαμηλά τμήματα της λίστας. Αυτό οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες όπως η οικονομική δυσχέρεια, οι κοινωνικές ανισότητες, η ανεργία, η ποιότητα ζωής και άλλοι κοινωνικοί παράγοντες.
Ωστόσο, η ευτυχία και η δυστυχία είναι συνήθως υποκειμενικές και πολυδιάστατες έννοιες που επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών προτιμήσεων, της υγείας, των σχέσεων και της ευημερίας. Συνεπώς, η κατάταξη μιας χώρας σε μια λίστα ευτυχίας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο μέτρησης και τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη.