Breaking News :

Έχουμε τη λίστα με τα 10 παιχνίδια που έπαιξαν όλοι στην Ευρώπη τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος αποτέλεσε έναν ακόμη δυναμικό μήνα για τη...

Μήπως ήρθε η ώρα να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας; Δείτε τι λέει νέα έρευνα!

Η ιδέα ότι τα ταξίδια αναζωογονούν το σώμα και...

Η Μeta AI κατηγορεί την Ευρώπη και της “ρίχνει άκυρο”

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της, Meta AI, δε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, τουλάχιστον προς το παρόν. Η απόφαση αυτή προκαλεί αντιδράσεις και εγείρει ερωτήματα, καθώς η εταιρεία κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυστηρούς κανονισμούς που καθιστούν αδύνατη την κυκλοφορία της νέας τεχνολογίας.

Η Meta ανέφερε ότι οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προστασία δεδομένων και την ιδιωτικότητα δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ανάπτυξη και διάθεση της πλατφόρμας Meta AI. Οι κανονισμοί αυτοί περιλαμβάνουν τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), ο οποίος απαιτεί αυστηρή συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Σε επίσημη δήλωση, εκπρόσωπος της Meta ανέφερε: “Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης απαιτεί ελευθερία και ευελιξία που οι αυστηροί κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπουν. Η προστασία της ιδιωτικότητας είναι προτεραιότητα για εμάς, αλλά οι παρούσες συνθήκες καθιστούν αδύνατη τη διάθεση της Meta AI στους Ευρωπαίους χρήστες.”

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν άργησε να αντιδράσει, με αξιωματούχους να τονίζουν τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών. “Οι κανονισμοί μας αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα. Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να αναπτύσσεται με υπευθυνότητα,” ανέφερε ένας εκπρόσωπος της ΕΕ.

Η Meta AI είχε διαφημιστεί ως μια επαναστατική πλατφόρμα που θα ενσωμάτωνε προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της Meta, προσφέροντας στους χρήστες πιο προσωποποιημένες και βελτιωμένες εμπειρίες. Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιούσε προηγμένους αλγορίθμους μάθησης για να κατανοεί και να προβλέπει τις ανάγκες των χρηστών, ενισχύοντας την αλληλεπίδρασή τους με τα κοινωνικά δίκτυα και τις άλλες υπηρεσίες της Meta.

Η απόφαση της Meta να μην διαθέσει την πλατφόρμα της στην Ευρώπη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους χρήστες που περίμεναν με ανυπομονησία τις νέες δυνατότητες της Meta AI. Παράλληλα, εγείρονται ερωτήματα για το μέλλον της τεχνολογίας στην Ευρώπη και το πώς οι κανονισμοί θα προσαρμοστούν στις νέες εξελίξεις, χωρίς να θυσιάζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση της Meta να μην διαθέσει την πλατφόρμα Meta AI στην Ευρώπη λόγω των αυστηρών κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίζει την ανάγκη για έναν ισορροπημένο διάλογο μεταξύ τεχνολογίας και νομοθεσίας. Είναι κρίσιμο να βρεθεί μια μέση οδός που θα επιτρέπει την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ιδιωτικότητα και τα δικαιώματα των χρηστών.

Latest

Έχουμε τη λίστα με τα 10 παιχνίδια που έπαιξαν όλοι στην Ευρώπη τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος αποτέλεσε έναν ακόμη δυναμικό μήνα για τη...

Μήπως ήρθε η ώρα να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας; Δείτε τι λέει νέα έρευνα!

Η ιδέα ότι τα ταξίδια αναζωογονούν το σώμα και...

Εσύ το ήξερες; Η Maggie Smith είχε κάνει… sleepover με την Βασίλισσα Ελισάβετ!

Η Μάγκι Σμιθ, η πολυαγαπημένη και καταξιωμένη Βρετανίδα ηθοποιός,...

Έχουμε τη λίστα με τα 10 παιχνίδια που έπαιξαν όλοι στην Ευρώπη τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος αποτέλεσε έναν ακόμη δυναμικό μήνα για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στην Ευρώπη, με πολλές κυκλοφορίες να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στις λίστες πωλήσεων....

Μήπως ήρθε η ώρα να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας; Δείτε τι λέει νέα έρευνα!

Η ιδέα ότι τα ταξίδια αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα είναι ευρέως αποδεκτή. Ωστόσο, μια νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει αυτό το επιχείρημα,...

Η σχέση του Τζέιμς Κάμερον με την τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι παραπάνω από… εξαιρετικές και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς

Ο Τζέιμς Κάμερον, γνωστός για τις καινοτόμες σκηνοθετικές του προσεγγίσεις και την εμμονή του με την τεχνολογία, βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, αυτή τη...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ