Breaking News :

LIVE CHAT: Λεπτό προς λεπτό από το LAMIA PLUS ο Μεγάλος Τελικός της Eurovision

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν στο διαγωνιστικό κομμάτι...

ABBA: Κέρδισαν τη Eurovision πριν 50 χρόνια με το «Waterloo» και άλλαξαν τον διαγωνισμό

Φοβερή συγκυρία η φετινή στο Μάλμε της Σουηδίας. Η...

Το Lamia+ είδε το “The Creator”: Ένα αριστούργημα στους κινηματογράφους σε ταξιδεύει στο μέλλον

Το “The Creator” είναι χωρίς αμφιβολία η ταινία του 2023, στην οποία ξεχειλίζει το style και η άποψη. Βέβαια κανείς δεν ήταν έτοιμος για το αριστούργημα της μεγάλης οθόνης που ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη κινηματογραφικό σύμπαν.

Τα οπτικά εφέ που θα δεις στο “The Creator” είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα ενσωματώνονται στην εικόνα, ενώ εύκολα θα μπορούσε να γίνει με τη συγκεκριμένη ταινία η “έναρξη” για την επόμενη γενιά του σινεμά της επιστημονικής φαντασίας.

Επικό και ανθρώπινο ταυτόχρονα, το “The Creator” με μεγάλη ευκολία φέρνει το νατουραλισμό σε ένα φιλμ που ακολουθεί το μέλλον του ανθρώπινου είδους και την τεχνική νοημοσύνη.

Τα χρώματα, η σκηνογραφία, ο φωτισμός, το κάδρο και τα σκηνικά “χτυπούν” στο μάτι κάποιου που γνωρίζει από σινεμά, ενώ στον θεατή προκαλούν την αίσθηση ότι όλα αυτά που βλέπει, ανήκουν όντως στην πραγματικότητα.

Παρά τις όμορφες εικόνες του όμως, οι αδυναμίες φαίνονται στην ταινία. Εντάξει, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα καλά σε ένα φιλμ, ωστόσο η φορτωμένη πλοκή είναι εκείνη ποιυ δεν αφήνει να προχωρήσει η ιστορία με σωστό χρονικό τρόπο, αλλά και να παρουσιαστούν ακόμη περισσότερες ιστορίες που “ξύπνησαν” στο προηγούμενο πλάνο.

Δυστυχώς δεν βλέπουμε κουλτούρα, δεν βλέπουμε πολιτισμό, στους λαούς που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του φιλμ, ωστόσο αυτό που “κερδίζει” στη ροή της ταινίας είναι η βιαιότητα των ΗΠΑ που ίσως είναι και το κεντρικό θέμα που βλέπεις στη μεγάλη οθόνη. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να απορρίψει τον συναισθηματισμό  από την σχέση του πρωταγωνιστή με το παιδί που λειτουργεί απόλυτα καλά.

Στην ουσία πρόκειται για μια ταινία που είναι δύσκολο να αντισταθείς στα οπτικοακουστικά της ερεθίσματα και να μην γοητευτείς από την μαγευτική μίξη των CGI εικόνων του με τον πραγματικό κόσμο.

Latest

Eurovision 2024: Η Ελβετία η μεγάλη νικήτρια – Στην 11η θέση η Ελλάδα / Οι Abba στη σκηνή και οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν

Το non binary Nemo, που εκπροσώπησε φέτος επάξια την Ελβετία με το τραγούδι "The Code" ήταν το μεγάλο φαβορί της Eurovision 2024 και κατάφερε...

LIVE CHAT: Λεπτό προς λεπτό από το LAMIA PLUS ο Μεγάλος Τελικός της Eurovision

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν στο διαγωνιστικό κομμάτι στον Μεγάλο Τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού της EUROVISION από το lamiaplus.gr 00:13 Η πιο viral...

ABBA: Κέρδισαν τη Eurovision πριν 50 χρόνια με το «Waterloo» και άλλαξαν τον διαγωνισμό

Φοβερή συγκυρία η φετινή στο Μάλμε της Σουηδίας. Η διεξαγωγή της Eurovision συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τη νίκη των ABBA...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ