Breaking News :

Υπάρχει το…. “Σκοτεινό Οξυγόνο” και αυτό δεν είναι καλό για την ανθρωπότητα: Εδώ θα βρεις όσα πρέπει να γνωρίζεις

0

Μια νέα ανακάλυψη στο βυθό του ωκεανού έχει φέρει τα πάνω κάτω στην επιστημονική κοινότητα. Το “Σκοτεινό Οξυγόνο”, όπως το αποκαλούν οι ερευνητές, ανακαλύφθηκε πρόσφατα και αλλάζει ριζικά την κατανόησή μας για τη ζωή στα βάθη των ωκεανών. Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες στη μελέτη της θαλάσσιας βιολογίας και της οικολογίας, ενώ παράλληλα προκαλεί ερωτήματα για τις επιπτώσεις της στη θαλάσσια ζωή και το κλίμα της Γης.

Το “Σκοτεινό Οξυγόνο” είναι μια μορφή οξυγόνου που εντοπίστηκε σε μεγάλα βάθη των ωκεανών, όπου το φως του ήλιου δεν φτάνει ποτέ. Αυτή η μορφή οξυγόνου φαίνεται να είναι εξαιρετικά ενεργή και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις βιοχημικές διαδικασίες του βυθού. Σε αντίθεση με το οξυγόνο που βρίσκεται στην επιφάνεια των υδάτων, το “Σκοτεινό Οξυγόνο” δεν είναι άμεσα διαθέσιμο για φωτοσύνθεση, αλλά συμμετέχει σε άλλες χημικές αντιδράσεις που επηρεάζουν την θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον.

Το “Σκοτεινό Οξυγόνο“ που ανακαλύφθηκε στο βυθό του ωκεανού, αλλάζει όσα γνωρίζαμε

Η ανακάλυψη έγινε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων που χρησιμοποίησε προηγμένη τεχνολογία υποβρύχιων ρομπότ και αισθητήρων για να εξερευνήσει τις ανεξερεύνητες περιοχές του βυθού. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το “Σκοτεινό Οξυγόνο” παίζει κρίσιμο ρόλο στις μεταβολικές διεργασίες των θαλάσσιων οργανισμών που ζουν σε μεγάλα βάθη, όπου η πίεση είναι τεράστια και οι συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες.

Αυτή η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει έναν άγνωστο μέχρι σήμερα παράγοντα που επηρεάζει τη θαλάσσια οικολογία. Η ύπαρξη του “Σκοτεινού Οξυγόνου” μπορεί να εξηγήσει την παρουσία ορισμένων οργανισμών σε περιβάλλοντα που θεωρούνταν μη κατοικήσιμα, και να προσφέρει νέες γνώσεις για την ανθεκτικότητα της ζωής.

Η ανακάλυψη του “Σκοτεινού Οξυγόνου” έχει ευρείες επιπτώσεις, τόσο για την επιστήμη όσο και για το περιβάλλον:

 1. Επιστημονικές Έρευνες: Η νέα γνώση θα οδηγήσει σε αναθεώρηση των μοντέλων που χρησιμοποιούνται για την κατανόηση των βιοχημικών κύκλων στον ωκεανό. Αυτό θα επηρεάσει έρευνες σε τομείς όπως η θαλάσσια βιολογία, η οικολογία και η γεωχημεία.
 2. Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις: Η ύπαρξη του “Σκοτεινού Οξυγόνου” μπορεί να επηρεάσει τη διαχείριση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής. Οι χημικές αντιδράσεις που προκαλεί μπορεί να επηρεάσουν τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων θερμοκηπίου.
 3. Βιομηχανική Εκμετάλλευση: Οι βιομηχανίες που εξαρτώνται από τους ωκεανούς, όπως η αλιεία και η εξόρυξη, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την ύπαρξη του “Σκοτεινού Οξυγόνου” και τις επιπτώσεις του στις θαλάσσιες διαδικασίες. Η ακριβής κατανόηση των αντιδράσεων που εμπλέκει θα είναι κρίσιμη για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων.

Η ανακάλυψη του “Σκοτεινού Οξυγόνου” είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των μυστικών του ωκεανού. Αλλάζει τη θεώρησή μας για τη θαλάσσια ζωή και τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στα μεγαλύτερα βάθη της θάλασσας. Οι επιπτώσεις αυτής της ανακάλυψης είναι εκτεταμένες και απαιτούν περαιτέρω έρευνα για να κατανοήσουμε πλήρως τον ρόλο του “Σκοτεινού Οξυγόνου” στον πλανήτη μας.

Η νέα ΑΙ της Meta “τα σπάει” καί είναι κάτι καλύτερο από ένα συνηθισμένο…. hi-tech Llama

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, συνεχίζει να επεκτείνει τα όριά της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Με την πρόσφατη κυκλοφορία της έκδοσης Llama 3.1, η εταιρεία έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο, καταφέρνοντας να ξεπεράσει άλλες κορυφαίες AI πλατφόρμες στα tests απόδοσης και ικανοτήτων. Το Llama 3.1 αποτελεί ένα σημαντικό άλμα στην ανάπτυξη AI και δείχνει τη δέσμευση της Meta να παραμείνει στην αιχμή της τεχνολογίας.

Llama 3.1: Η AI της Meta που κερδίζει όλες τις άλλες AI στα tests

Η έκδοση Llama 3.1 είναι η τελευταία αναβάθμιση της AI πλατφόρμας της Meta και περιλαμβάνει βελτιώσεις σε πολλούς τομείς:

 1. Ακρίβεια και Ταχύτητα: Το Llama 3.1 προσφέρει αυξημένη ακρίβεια στις προβλέψεις και τις απαντήσεις του, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον χρόνο επεξεργασίας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω νέων αλγορίθμων και βελτιστοποίησης των υποδομών.
 2. Φυσική Γλώσσα: Η AI της Meta έχει βελτιώσει σημαντικά την κατανόηση και την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας. Αυτό της επιτρέπει να κατανοεί πιο πολύπλοκα ερωτήματα και να δίνει πιο ακριβείς και φυσικές απαντήσεις.
 3. Εκμάθηση και Προσαρμοστικότητα: Η Llama 3.1 έχει την ικανότητα να μαθαίνει και να προσαρμόζεται γρήγορα σε νέα δεδομένα. Αυτή η ευελιξία την καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματική σε περιβάλλοντα που αλλάζουν συνεχώς.
 4. Ευρεία Χρήση: Από την εξυπηρέτηση πελατών μέχρι την ανάλυση δεδομένων και τη δημιουργία περιεχομένου, το Llama 3.1 μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την καινοτομία.

Τα αποτελέσματα των tests απόδοσης της Llama 3.1 ήταν εντυπωσιακά. Σε σύγκριση με άλλες κορυφαίες AI πλατφόρμες, όπως το GPT-4 της OpenAI και το BERT της Google, η AI της Meta κατέγραψε υψηλότερες βαθμολογίες σε διάφορους δείκτες:

 • Ταχύτητα Ανταπόκρισης: Το Llama 3.1 έδωσε τις ταχύτερες απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας τις καθυστερήσεις και βελτιώνοντας την εμπειρία χρήστη.
 • Ακρίβεια Προβλέψεων: Οι προβλέψεις και οι απαντήσεις της ήταν πιο ακριβείς, ανταποκρινόμενες καλύτερα στις προσδοκίες των χρηστών.
 • Εκμάθηση και Βελτίωση: Η ικανότητα της AI να μαθαίνει από νέα δεδομένα και να προσαρμόζεται ήταν αξιοσημείωτη, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική σε δυναμικά περιβάλλοντα.

Με την επιτυχία του Llama 3.1, η Meta δείχνει ότι είναι σε θέση να πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση της πλατφόρμας αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τις δυνατότητες των προϊόντων και των υπηρεσιών της με τη δύναμη της AI.

Η επόμενη φάση για τη Meta περιλαμβάνει τη διάθεση της Llama 3.1 σε ευρύτερο κοινό και τη συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Η AI της Meta υπόσχεται να φέρει επανάσταση σε πολλούς τομείς, καθιστώντας την τεχνητή νοημοσύνη πιο προσιτή και αποτελεσματική από ποτέ.

Με αυτές τις εξελίξεις, η Meta επιβεβαιώνει τη θέση της ως ηγέτης στην τεχνολογική καινοτομία, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στον κόσμο του ο Elon Musk: Άρχισε πάλι της προκλήσεις για αγώνα σε κλουβί με τον Zuckerberg

0

Η αναμέτρηση μεταξύ δύο από τους πιο διάσημους και ισχυρούς επιχειρηματίες του κόσμου, Elon Musk και Mark Zuckerberg, έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις και τη φαντασία των θαυμαστών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο Musk, γνωστός για τις απρόβλεπτες κινήσεις και τις προκλητικές δηλώσεις του, εξέφρασε και πάλι την πρόθεσή του να αναμετρηθεί με τον Zuckerberg σε ένα αγώνα στο κλουβί.

Η Ιστορία Μέχρι Τώρα

Η ιδέα για τον αγώνα προέκυψε αρχικά ως αστείο στο Twitter, όταν ο Musk προκάλεσε τον Zuckerberg σε έναν αγώνα ΜΜΑ (Mixed Martial Arts). Η πρόκληση προκάλεσε τεράστια αίσθηση στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε γρήγορα viral, με πολλούς να αναρωτιούνται αν οι δύο δισεκατομμυριούχοι θα προχωρούσαν σε μια τέτοια σύγκρουση. Ωστόσο, παρά τις αρχικές ενδείξεις και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Νέα Πρόκληση από τον Elon Musk

Πρόσφατα, ο Elon Musk επανήλθε με νέα πρόκληση προς τον Mark Zuckerberg, δηλώνοντας στο Twitter ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ιδρυτή του Facebook οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Ο Musk έγραψε χαρακτηριστικά: “Είμαι έτοιμος για τον αγώνα. Η πρόκληση παραμένει, Mark.” Οι ακόλουθοί του ανταποκρίθηκαν αμέσως, υποστηρίζοντας τον Musk και ανανεώνοντας το ενδιαφέρον για την πιθανή αναμέτρηση.

Η Αντίδραση του Mark Zuckerberg

Ο Zuckerberg, γνωστός για τη διακριτικότητα και τη σοβαρότητα του, δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια τη νέα πρόκληση του Musk. Παρ’ όλα αυτά, πηγές κοντά στον ιδρυτή του Facebook αναφέρουν ότι ο Zuckerberg δεν ενδιαφέρεται για έναν τέτοιο αγώνα και προτιμά να επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και στα φιλανθρωπικά του έργα.

Οι Προοπτικές για τον Αγώνα

Παρά την ανανεωμένη πρόκληση, πολλοί αναλυτές και σχολιαστές θεωρούν ότι ο αγώνας μεταξύ Musk και Zuckerberg είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί. Και οι δύο επιχειρηματίες έχουν ήδη φορτωμένα προγράμματα και δεσμεύσεις που καθιστούν δύσκολο το να βρουν χρόνο για μια τέτοια αναμέτρηση. Επιπλέον, υπάρχουν νομικά και ηθικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν από οποιαδήποτε τέτοια εκδήλωση.

Musk εναντίον Zuckerberg στο κλουβί - Νέος γύρος για τον αγώνα που δεν έγινε ποτέ

Η αντιπαράθεση μεταξύ Elon Musk και Mark Zuckerberg συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού και να δημιουργεί τίτλους στα μέσα ενημέρωσης. Παρά τη νέα πρόκληση από τον Musk, ο αγώνας παραμένει ένα σενάριο που φαίνεται πιο πιθανό να μείνει στη σφαίρα της φαντασίας παρά να γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο, σε έναν κόσμο όπου οι εκπλήξεις είναι συνηθισμένες, κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος τι θα φέρει το μέλλον.

Μια ματιά στην ερμηνεία του Timothée Chalamet ως Bob Dylan: Δείτε το trailer της νέας του ταινίας

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Timothée Chalamet συνεχίζει να καταπλήσσει το κοινό και τους κριτικούς με τις ερμηνείες του, και αυτή τη φορά επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε έναν ρόλο έκπληξη. Στη νέα του ταινία, υποδύεται τον θρυλικό μουσικό Bob Dylan, σε μια ερμηνεία που υπόσχεται να συναρπάσει τους θαυμαστές τόσο του ηθοποιού όσο και του μουσικού.

Το νέο trailer της ταινίας αποκαλύπτει τον Chalamet σε μια μεταμόρφωση που εντυπωσιάζει, φέρνοντας στη ζωή τον Bob Dylan με έναν τρόπο που δείχνει σεβασμό και κατανόηση για τον θρύλο της μουσικής. Από την πρώτη κιόλας σκηνή, η ατμόσφαιρα και η αισθητική της ταινίας μεταφέρουν το κοινό πίσω στις δεκαετίες του ’60 και ’70, όταν ο Dylan βρισκόταν στην ακμή της καριέρας του.

Ο Chalamet, γνωστός για τη δεξιότητά του να βυθίζεται στους ρόλους του, καταφέρνει να αποτυπώσει την ουσία του Dylan, από την μοναδική φωνή και τον τρόπο που παίζει κιθάρα, μέχρι την αινιγματική του προσωπικότητα και το αντισυμβατικό του στυλ. Το trailer δείχνει σκηνές από συναυλίες, συνεντεύξεις και προσωπικές στιγμές, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του μουσικού και του ανθρώπου πίσω από τον μύθο.

Ο Chalamet έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις ότι η προετοιμασία για τον ρόλο του Dylan ήταν μια από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις της καριέρας του. Ο ηθοποιός πέρασε μήνες μελετώντας την ζωή και το έργο του Dylan, συνεργαζόμενος με ειδικούς στη μουσική του και μαθαίνοντας να παίζει τα τραγούδια του. “Ήθελα να αποδώσω δικαιοσύνη στον Bob Dylan, όχι μόνο ως καλλιτέχνης, αλλά και ως άνθρωπος,” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ταινία, σκηνοθετημένη από έναν βραβευμένο σκηνοθέτη (το όνομα του οποίου κρατείται μυστικό για να αυξήσει την προσμονή), έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση πριν την επίσημη πρεμιέρα της. Οι πρώτες κριτικές από τα κινηματογραφικά φεστιβάλ όπου προβλήθηκε είναι ενθουσιώδεις, με τους κριτικούς να επαινούν την ερμηνεία του Chalamet και τη σκηνοθετική προσέγγιση της ταινίας.

Το trailer δίνει στους θεατές μια γεύση από την καθηλωτική ερμηνεία του Chalamet και την προσεγμένη παραγωγή της ταινίας. Κάθε πλάνο είναι γεμάτο με λεπτομέρειες που αποτυπώνουν την εποχή και την καλλιτεχνική αύρα του Dylan. Η μουσική επένδυση, φυσικά, περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του Dylan, προσφέροντας μια αυθεντική ακουστική εμπειρία.

Οι θαυμαστές του Timothée Chalamet και του Bob Dylan δεν πρέπει να χάσουν αυτή την ταινία, η οποία υπόσχεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά γεγονότα της χρονιάς. Η πρεμιέρα αναμένεται με μεγάλη προσμονή, και το trailer επιβεβαιώνει ότι η ερμηνεία του Chalamet ως Bob Dylan θα μείνει αξέχαστη.

Μπορείτε να δείτε το trailer παρακάτω και να προετοιμαστείτε για μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που φέρνει στη ζωή τον θρύλο της μουσικής με τρόπο που μόνο ο Timothée Chalamet θα μπορούσε να καταφέρει.

Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε το μέλλον της AI και τρομάζει η πρόβλεψή του

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta (πρώην Facebook), έχει κάνει πολλές τολμηρές προβλέψεις για το μέλλον της τεχνολογίας. Στην πρόσφατη ομιλία του, ο Ζούκερμπεργκ μίλησε για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και την πιθανότητα να έχουμε περισσότερες AI μονάδες από τον ίδιο τον πληθυσμό της Γης.

Η Ομιλία του Ζούκερμπεργκ

Σε μια διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Silicon Valley, ο Ζούκερμπεργκ ανέπτυξε την ιδέα ότι η τεχνολογία AI θα συνεχίσει να εξελίσσεται με εκθετικούς ρυθμούς, οδηγώντας σε έναν κόσμο όπου η παρουσία των AI μονάδων θα είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ. Η πρόβλεψή του βασίζεται στην τρέχουσα πορεία της έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα της AI, καθώς και στις εφαρμογές που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

 1. Αυξημένη Ζήτηση για Εξειδικευμένες Υπηρεσίες: Οι AI μονάδες χρησιμοποιούνται ήδη σε διάφορους τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η χρηματοδότηση και η εξυπηρέτηση πελατών. Η αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένες υπηρεσίες και λύσεις οδηγεί σε περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη AI εφαρμογών.
 2. Πρόοδος στην Τεχνολογία: Η συνεχής βελτίωση στους αλγόριθμους μάθησης, στις υπολογιστικές δυνατότητες και στα δίκτυα νευρωνικών δικτύων επιτρέπει τη δημιουργία πιο προηγμένων και αποδοτικών AI μονάδων.
 3. Προσβασιμότητα και Εμπιστοσύνη: Με την ευρεία υιοθέτηση και τη βελτίωση της τεχνολογίας, οι AI μονάδες γίνονται πιο προσβάσιμες και κερδίζουν την εμπιστοσύνη των χρηστών, ενισχύοντας έτσι τη ζήτηση.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε νέα πρόβλεψη για το μέλλον της ΑΙ (ΒΙΝΤΕΟ)
 • Αυτοματοποίηση Καθημερινών Εργασιών: Οι AI μονάδες μπορούν να αναλάβουν πολλές καθημερινές εργασίες, από τη διαχείριση οικιακών συσκευών μέχρι την παροχή προσωπικών συμβουλών.
 • Βελτίωση στην Υγεία και την Εκπαίδευση: AI μονάδες μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα και εκπαιδευτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε ατόμου.
 • Οικονομική Ανάπτυξη: Η ευρεία χρήση της AI μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες απασχόλησης και οικονομική ανάπτυξη, καθώς θα δημιουργηθούν νέοι τομείς και επαγγέλματα.
 • Ηθικά και Νομικά Ζητήματα: Η ραγδαία εξάπλωση της AI εγείρει ηθικά και νομικά ζητήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια των δεδομένων και τη λήψη αποφάσεων από μηχανές.
 • Ανισότητες στην Πρόσβαση: Υπάρχει κίνδυνος η τεχνολογία να ενισχύσει τις ανισότητες, καθώς οι πόροι και η πρόσβαση στις προηγμένες AI μονάδες μπορεί να μην είναι ίσες για όλους.
 • Αντίκτυπος στην Απασχόληση: Η αυτοματοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας σε τομείς όπου οι εργασίες μπορούν να αντικατασταθούν από AI μονάδες.

Η πρόβλεψη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για έναν κόσμο με περισσότερες AI μονάδες από ανθρώπους είναι φιλόδοξη, αλλά και ενδεικτική των τάσεων που παρατηρούμε σήμερα. Η τεχνολογία AI συνεχίζει να επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή, και το μέλλον της φαίνεται λαμπρό. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που έρχονται μαζί με αυτή την εξέλιξη, για να εξασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος όλης της ανθρωπότητας.

Αυτά τα ζώδια θα είναι τα πιο τυχερά τον Αύγουστο: Αυτά που θα έχουν εύνοια δεν είναι πολλά

0

Ο κάθε μήνας κρύβει ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις και γεγονότα για κάποια ζώδια και το ίδιο ισχύει και για τον Αύγουστο του 2024, που ορισμένα θα τα ζορίσει, άλλα όμως θα τα αφήσει, από πολλές απόψεις, αρκετά ευχαριστημένα. Αν ανήκεις σε ένα από αυτά ή -ακόμα καλύτερα- αν έχεις εκεί τον Ωροσκόπο σου, θα περάσεις έναν υπέροχο μήνα, με την τύχη να σε συνοδεύει!

Τα ζώδια που θα έχουν εύνοια τον Αύγουστο δεν είναι πολλά και σου εξηγούμε αμέσως το γιατί!

(Πρόσεξε κυρίως τα δεκαήμερα που σου αναφέρουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως)

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εννοείται ότι εσύ του α’ δεκαημέρου είσαι ο πλέον ευνοημένος του Αυγούστου, με τον Ερμή (πριν γυρίσει ανάδρομος, στις 5/8) και την Αφροδίτη να περνούν διαδοχικά στην Παρθένο και τον 8ο οίκο σου να αυξάνουν και τη λίμπιντο αλλά και τα χρήματά σου, κυρίως από αποζημιώσεις, ασφάλειες, δάνεια και επιχορηγήσεις. Παλιοί και νέροι έρωτες θα εμφανιστούν, θελκτικός θα είσαι, λεφτά θα έχεις, όχι τρελά, αλλά τόσα όσα σου χρειάζονται για να περάσεις (ενδεχομένως) τις διακοπές σου ξένοιαστος. Εσύ που είσαι γεννημένος μέχρι τη μέση του β’ δεκαημέρου, έχεις τον Δία στον 5ο οίκο που όταν συναντηθεί με τον Άρη στους Διδύμους, στις 14/8 θα σε απογειώσει ερωτικά και δεν αποκλείεται να πάρεις κι ένα ρίσκο ή μια επένδυση που θα σου βγει. Η Νέα Σελήνη απέναντί σου έχει κι αυτή άρωμα Δία, οπότε μπορεί και να προχωρήσεις σε μια σχέση ή συνεργασία, ενώ στις 7, το εξάγωνο του Ήλιου στον 7ο οίκο σου μαζί του πάλι φέρνει ευκαιρίες, θετικές εξελίξεις και καινούργιες προοπτικές στους παραπάνω τομείς.

ΛΕΩΝ

Ε ναι, μετά από αρκετό καιρό ήρθε κι η δική σου η σειρά να χαρείς, αν ανήκεις στο α’ δεκαήμερο ή μέχρι τα μισά του β’ δεκαημέρου. Ερμής και Αφροδίτη σου φέρνουν ευκαιρίες και καινούργιες προοπτικές για να πάρεις χρήματα, να βρεις μια διαφορετική πηγή εσόδων ή να οργανώσεις τα οικονομικά σου, αποφεύγοντας περιττές σπατάλες και χαλώντας λεφτά σε πράγματα που έχουν ουσία ή θα σου αποφέρουν κέρδη στο άμεσο μέλλον. Δεν αποκλείεται και να κάνεις μια συμφέρουσα αγορά ή επένδυση. Με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 4/8 και το εξάγωνο του Ήλιου σου με τον Δία, στις 7/8 έχεις την δυνατότητα να πρωτοστατήσεις, να λάμψεις, να γοητεύσεις και να κάνεις μια φρέσκια αρχή στην προσωπική σου ζωή. Ίσως κάνεις και γνωριμίες που κοινωνικά θα σε απογιώσουν ή να αναδειχτείς μέσα από μια ομάδα, κύκλο κλπ. Ερωτικά, επίσης, σε όποιο από τα δύο δεκαήμερα, που αναφέραμε, ανήκεις, θα δώσεις ρεσιτάλ.

ΤΑΥΡΟΣ

Όπως όλα δείχνουν κι εσύ θα είσαι από εκείνους που θα περάσουν ένα όμορφο Αύγουστο και άκρως ερωτικό, αν είσαι γεννημένος στο α’ έως τα μέσα του β’ δεκαημέρου, αφού οι πλανήτες (κυρίως η Αφροδίτη) θα φροντίσουν γι’ αυτό, καθώς σχεδόν ολόκληρο τον μήνα να βρίσκεται στον 5ο οίκο σου. Νωρίτερα θα περάσει και ο Ερμής, αν και στις 7/8 θα γυρίσει ανάδρομος κι αυτό μπορεί να φέρει αναμνήσεις και πρώην, που βέβαια, αν ήθελες να γυρίσει ή δεν είχες ξεπεράσει, δε θα σε χαλάσει καθόλου. Από την άλλη, εσύ που είσαι γεννημένος μέχρι τα μισά του β’ δεκαημέρου, θα έχεις Άρη και Δία στον 2ο οίκο σου που ναι μεν θα σε αναγκάσουν να ξοδέψεις το κάτι παραπάνω, αλλά και να ρισκάρεις για να αποκτήσεις κάτι που θέλεις πολύ, υλικό ή αισθηματικό, γύρω στις 14/8 κι όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου, κανείς δε μπορεί να σε σταματήσει. Η διεκδίκηση και η κατάκτηση του οτιδήποτε λαχταράς περισσότερο είναι δεδομένη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τελευταία κι όχι καταϊδρωμένη είσαι εσύ που έχεις γενέθλια στο α’ έως και τη μέση του β’ δεκαημέρου, γιατί από εκεί και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα… Ερμής και Αφροδίτη σε κάνουν το Νο 1 άτομο προς ζήτηση (κυρίως η δεύτερη), σου δίνουν γοητεία, δημοφιλία και σε βοηθούν να βελτιώσεις την προσωπική σου ζωή, σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ. Πιθανές είναι νέες γνωριμίες και επαφές, όπως και έρωτες, αφού η έλξη σου είναι δεδομένη. Με τον Ερμή βέβαια, όσο είναι στο ζώδιό σου, ως ανάδρομος (5/8-14/8) θα έχεις κάποια πισωγυρίσματα (και επιθυμίες για πρώην) και καθυστερήσεις ή αναβολές σε σχέδιά σου, αλλά από εκεί και πέρα θα είσαι ελεύθερη να προχωρήσεις τα πλάνα σου. Τώρα, ο Δίας, στα επαγγελματικά σου, μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό χαμό από το τίποτα, αλλά αν είσαι σε διακοπές, δε θα σε απασχολήσει. Δεν αποκλείεται όμως να έχεις και τα τυχερά σου κι από εκεί στις 4 ή τις 7 του μήνα.

astrology.gr

Στον “αέρα” τα εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΣ Λαμία!

0

Με σύνθημα «Λαμία για πάντα δίπλα σου» ο ΠΑΣ Λαμία ανακοίνωσε την Τρίτη το πρωί την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της φετινής σεζόν.

Με σύνθημα «Λαμία για πάντα δίπλα σου» ο ΠΑΣ Λαμία ανακοίνωσε την Τρίτη το πρωί την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της φετινής σεζόν.

Contents

Το εισιτήριο διαρκείας περιλαμβάνει όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας:Χρονοδιάγραμμα πωλήσεων Εισιτηρίων ΔιαρκείαςΤρόποι Απόκτησης Εισιτηρίου ΔιαρκείαςGOV.GR / WALLET

Η διαδικασία ξεκινάει άμεσα, από σήμερα Τρίτη, 23 Ιουλίου και μέχρι τις 11 Αυγούστου θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης των περσινών κατόχων των καρτών. Από τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους νέους κατόχους.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία της αγοράς καρτών διαρκείας από φέτος ολοκληρώνεται μέσω του Gov.gr Wallet, με τους «κυανόλευκους» να εξηγούν τη διαδικασία στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Όσον αφορά τις τιμές, αυτές και φέτος αφορούν όλες τις τσέπες. Οι ανανεώσεις ξεκινούν από τα 100€. Στα 150€ ξεκινούν οι τιμές για τα νέα μέλη, ενώ υπάρχουν και παιδικά διαρκείας στα 50€ και 75€ αντίστοιχα.

Το εισιτήριο διαρκείας περιλαμβάνει όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας:

– Στο Πρωτάθλημα της STOIXIMAN SUPER LEAGUE 1 2024 – 2025
– Στο Κύπελλο Ελλάδας 2024 – 2025

Χρονοδιάγραμμα πωλήσεων Εισιτηρίων Διαρκείας

 • Από την Τρίτη 23.07.2024 έως την Κυριακή 11.08.2024 οι κάτοχοι των περσινών διαρκείας (αγωνιστικής περιόδου 2023-2024) θα μπορούν να ανανεώσουν τις θέσεις που είχαν την προηγούμενη σεζόν.
  Παράλληλα θα διατίθεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους κάθε διαθέσιμη ελεύθερη θέση.
 • Από τη Δευτέρα 12.08.2024 θα απελευθερωθούν όλες οι θέσεις που δεν έχουν ανανεωθεί και θα συνεχιστεί η διάθεσή τους στο σύνολο των ελεύθερων θέσεων για όλους.

– Απαραίτητο δικαιολογητικό για ανανέωση ή νέα εγγραφή είναι η αστυνομική ταυτότητα του φιλάθλου καθώς και η καταχώρηση σύμφωνα με την νομοθεσία των: ΑΜΚΑ, αριθμός δελτίου ταυτότητας, αριθμός κινητού τηλεφώνου, καθώς υποχρεωτικά και email επικοινωνίας.

 Το Gov.gr wallet επιτρέπει σε κάθε φίλαθλο την κατοχή ενός (1) εισιτηρίου διαρκείας / ομάδα.

 Το ΠΑΙΔΙΚΟ εισιτήριο αφορά φιλάθλους έως 14 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1 Ιανουαρίου 2010) και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ήδη αγορασμένος κωδικός και ενεργοποιημένο εισιτήριο διαρκείας στην εφαρμογή Gov.gr wallet, του ενήλικου κηδεμόνα.

 Μετά την αγορά κωδικού εισιτηρίου διαρκείας δεν είναι δυνατή η αλλαγή θέσης ή η επιστροφή χρημάτων.

Τρόποι Απόκτησης Εισιτηρίου Διαρκείας

 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω του διαδικτύου από το https://tickets.lamia1964.gr/ ακολουθώντας τα βήματα αφού πρώτα κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ.
 • Για ειδικές περιπτώσεις (π.χ. άνω των 67 ετών), καθημερινές από 10:00 μέχρι 1:00 το μεσημέρι και από 6:00 μέχρι 8:00 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ (Πλατεία Ελευθερίας 3, 1ος όροφος). Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22310 46506.

Όσοι φίλαθλοι είχαν εισιτήριο διαρκείας στις κερκίδες που φέτος δεν διατίθενται (ΚΕΡΚΙΔΑ 12 και 13) έχουν το δικαίωμα να μετακινηθούν σε όποια άλλη κερκίδα το επιθυμούν παίρνοντας την τιμή ανανέωσης που υπάρχει στην συγκεκριμένη κερκίδα επιλέγοντας μέσα στην εφαρμογή την επιλογή ΝΕΟ.

GOV.GR / WALLET

 Σύμφωνα με τη νέα αθλητική νομοθεσία  από την αγωνιστική περίοδο 2024/2025 η είσοδος στο γήπεδο για όλους τους φιλάθλους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω smartphone με τη χρήση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, με ελάχιστες εξαιρέσεις τις οποίες προβλέπει ο νόμος, για αυτό και είναɩ απαραίτητη η εγκατάσταση της εφαρμογής από όσους δεν τη διαθέτουν ακόμα.

 Την εφαρμογή Gov.gr Wallet μπορεί οποιοσδήποτε να κατεβάσει από το Google Play ή το App Store και για να ενεργοποιηθεί προϋποθέτει ο χρήστης να είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Επɩκοɩνωνίας (Ε.Μ.Επ.).

Όποιος φίλαθλος δεν έχει εγγραφεί, μπορεί να το κάνει στο emep.gov.gr

 Η διαδικασία αγοράς του εισιτηρίου διαρκείας, όπως και του απλού εισιτηρίου αγώνα παραμένει η ίδια, ωστόσο αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να αποθηκευτεί ψηφιακά στο Gov.gr wallet και ο κάτοχός του να το επιδεικνύει/σκανάρει στους οπτικούς αναγνώστες των τουρνικέ κατά την είσοδό του στο γήπεδο αποκλειστικά μέσω του smartphone του.

 Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το ψηφιακό εɩσɩτήρɩο, καθώς και για πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με τη λειτουργία του ψηφιακού εισιτηρίου μπορείτε να ανατρέξετε στο tickets.gov.gr

Για αναλυτικές οδηγίες από το gov.gr ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΠΑΕ Λαμία δεν εμπλέκεται στη διαδικασία προσθήκης του ψηφιακού εισιτηρίου στο Gov.gr Wallet από την αγορά του και μετά. Για οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή πρόβλημα ανατρέξτε στο https://support.gov.gr/guide/

Απαγορεύεται ρητά η χρήση του εισιτηρίου σε φυσική ή άλλη ψηφιακή μορφή πλην της συγκεκριμένης εφαρμογής, µε ελάχιστες εξαιρέσεις (ηλικιωμένοι άνω των 67) που προβλέπει ο νόμος.

Ως εκ τούτου, από φέτος τα εισιτήρια διαρκείας δεν θα διατίθενται και σε πλαστική κάρτα όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι κατηγορίες και οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

Θρήνος στην Λαμία για τον Γιάννη Μητσόπουλο! “Έφυγε” πάνω από τον τάφο που είχε σκάψει για κηδεία – 4 χρόνια πριν είχε γλιτώσει από θαύμα!

0

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στην βόρεια πλευρά της Λαμίας. Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το lamianow.gr ένα τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής στην βόρεια πλευρά της Λαμίας. Ο 51χρονος Γιάννης Μητσόπουλος, πατέρας 4 παιδιών, ένα πρόσωπο ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στην πόλη μας έφυγε ξαφνικά από την ζωή κατά την διάρκεια εργασιών σε διάνοιξη τάφου για συμπολίτη μας που είχε χαθεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το ρεπορτάζ του lamianow.gr ο άτυχος άνδρας είχε επιφορτιστεί με τος εργασίες σκαψίματος πριν από μία ταφή που υπήρχε για συμπολίτη μας που λίγες ώρες νωρίτερα είχε χάσει την ζωή του.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 51χρονος άντρας ένιωσε δυσφορία κατά τη διάρκεια των εργασιών με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Την ίδια ώρα υπάλληλος του γραφείου τελετών που είχε αναλάβει την τελετή έφτανε στο σημείο του κοιμητηρίου αντικριζοντας τον 51χρονο πεσμένο στο έδαφος. Άμεσα έτρεξε στο σημείο και με καρπα προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες όπως και ένας γιατρός που βρισκόταν επίσης στο σημειο.

Αμφότεροι με αγωνιώδη τρόπο και αφού ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον κρατήσουν στην ζωή δυστυχώς όμως λίγες στιγμές μετά άφησε την τελευταία του πνοή, σοκάροντας όλους όσους είχαν βρεθεί στο νεκροταφείο για την κηδεία του έτερου συμπολίτη μας.

Βαρύ το πένθος και στον Δήμο Λαμιέων όπου εργαζόταν και άπαντες είχαν να πουν τα καλύτερα για εκείνον και την εργατικότητα του. “Πριν λίγες ώρες είμασταν μαζί. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη. Έχουμε σοκαριστεί ” είπε στο lamianow.gr συνάδελφος του

Περισσοτερα θα γνωστοποιηθουν μετά την νεκροψία νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί ώστε πρόκειται αναμφίβολα για ένα σοκαριστικό συμβάν που πάγωσε την τοπική κοινωνία.

Έζησε από θαύμα πριν 4 χρόνια…

Είναι κάποια πράγματα εντελώς ανεξηγήτητα. Κάποιοι θα το “βαφτίσουν” συγκλονιστική σύμπτωση, κάποιοι άλλοι όχι! Αναμφίβολα όμως είναι σοκαριστικό. Τα ξημερώματα της 22ης Μαϊου 2008 ο αγαπητός συμπολίτης μας και ένθερμος φίλος του ΠΑΣ Λαμία, Γιώργος Μητσόπουλος, έχασε την ζωή του μετά από τροχαίο ατύχημα κοντά στην Αγριλιά Λαμίας. Λίγο μετά τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης επέστρεφε σπίτι του. Δυστυχώς το μηχανάκι που οδηγούσε βρέθηκε εκτός δρόμου με τον ίδιο να εξοστρακίζεται σε ένα δέντρο και να χάνει την ζωή του.

12 χρόνια μετά ανήμερα της γιορτής Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην συμβολή των οδών Υψηλάντη και Μακροπούλου, ο αδερφός του Γιώργου, Γιάννης γλιτώνει από βέβαιο θάνατο. Ήταν λίγο μετά τις 4.00 το πρωί όταν επέστρεφε σπίτι του από την δουλειά. Ο έντονος άνεμος σπάει στην μέση ένα τεράστιο πευκο και πέφτει καταμεσής του δρόμου. Ο Γιάννης βρίσκεται στο σημείο λίγα δευτερόλεπτα πριν και όπως περιεγράφε στην κάμερα του Lamianow  φανερά σοκαρισμένος και συγκινημένος λίγες ώρες μετά το συμβάν:

“Ναι, είναι Συγκλονιστικό. Κάτι με βοήθησε. Μάλλον αυτό το παλικάρι που έχει φύγει πριν 12 χρόνια…”λεει στην κάμερα εννοώντας τον αδερφό του και συνεχίζει: “Τον σκεφτόμουν στον δρόμο ότι πριν 12 χρόνια είχε σκοτωθεί και ήθελα να πάω να του ανάψω ένα κεράκι σήμερα”  έλεγε υπό έντονη συγκινησιακή φόρτιση ο Γιάννης και συνεχίζει τονίζοντας κάτι ακόμη ανεξήγητο: “… συνήθως γυρίζω από τον Περιφερειακό και κατεβαίνω την οδό. Κάτι μου έλεγε τις τελευταίες 3-4 μέρες να αλλάξω δρομολόγιο. Αν γύριζα σπίτι από το σύνηθες δρομολόγιο θα είχα σκοτωθεί”.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Αφού μας περιέγραψε το συμβάν σημείωσε: “Ήταν θαύμα από αυτόν που έφυγε. Ο αδερφός μου με έσωσε από εκεί ψηλά…”

Πριν 16 χρόνια ξημερώματα 21ης προς 22η Μαϊου έφυγε ο αδερφός του Γιάννη, ένθερμος φίλος του ΠΑΣ Λαμία, Γιώργος Μητσόπουλος, μετά από τροχαίο.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Το πανό του Γιώργου Μητσόπουλου είναι πάντα στις εξέδρες του ΔΑΚ Λαμίας αλλά και των εκτός έδρας αναμετρήσεων του ΠΑΣ Λαμία. Οι φίλοι της ομάδας δεν ξεχνούν έναν από τους πιο ένθερμους οπαδούς τους.

“Λίγο Όνειρο Ακόμα…” στο 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας που ξεκινά την 1η Αυγούστου

“Λίγο Όνειρο Ακόμα…” στο 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας που ξεκινά την 1η Αυγούστου και φέτος, θα διαρκέσει 4 ολόκληρες ημέρες.

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας μας προσκαλεί στο 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας, για να ζήσουμε όλοι μαζί μία μοναδική εμπειρία σε μια υπέροχη τοποθεσία μέσα στη φύση ανάμεσα σε πλατάνια, πεύκα και ρυάκια, απολαμβάνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα της έντεχνης μουσικής…

Το φεστιβάλ γίνεται στην τοποθεσία Αλωνάκι – Πλατάνια Ελάτειας, (2 ώρες οδήγησης από την Αθήνα), σε έναν καταπράσινο χώρο, γεμάτο με πλατάνια και ρυάκια, στους πρόποδες του όρους Καλλίδρομο με μαγική θέα προς τις κορυφές του Παρνασσού.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να κάνετε moto – cross στην επίσημη πίστα Ελάτειας – Λευκοχωρίου, πεζοπορία στη φύση (οργανωμένα μονοπάτια) και επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελάτειας. Για τους κατόχους εισιτηρίων τετραημέρου υπάρχει και η δυνατότητα camping με οργανωμένες υποδομές.

Δείτε το video:

Χρήστος Σταϊκούρας: Αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας Στυλίδας και Ιστιαίας

0

Ολοκληρώθηκε το στάδιο υποβολής προσφορών, στην ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός, Βελτίωση και Ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Στυλίδας και Ιστιαίας της 5ης ΥΠΕ», προϋπολογισμού 2.218.696,72 ευρώ.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με δικαιούχο την 5η ΥΠΕ.

Χθες, καταληκτική ημερομηνία προσφορών, πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική αποσφράγιση των υποφακέλων, από την οποία προέκυψε μειοδότης.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας, που λόγω παλαιότητας παρουσιάζονται φθορές, καθώς και η αντιμετώπιση των  ελλείψεων προσβασιμότητας.

Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συνεργάζεται στενά με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και τον Δήμαρχο Στυλίδας κ. Γιάννη Αποστόλου, ώστε το έργο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, έχοντας ως ορίζοντα υλοποίησης τους 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Οι πολύτιμοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, αξιοποιούνται για την αναβάθμιση των υποδομών παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας και σε περιφερειακό επίπεδο.