Breaking News :

Netflix Report: Αυτή είναι η πιο viral ταινία τρόμου που περιμένουν όλοι να δουν!

Αν αγαπάς τις ταινίες τρόμου, τότε αυτό το φιλμ...

Alert για τα smartwatches: Τι προκαλούν στην υγεία μας – Οι ειδικοί προειδοποιούν

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, εξέδωσε μία ανακοίνωση...

Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος ζητά διερεύνηση όλων των καταγγελιών συγγενών και θυμάτων για συγκάλυψη ευθυνών

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά τη...

Netflix Report: Αυτή είναι η πιο viral ταινία τρόμου που περιμένουν όλοι να δουν!

0

Αν αγαπάς τις ταινίες τρόμου, τότε αυτό το φιλμ το γνωρίζεις πολύ καλά και σου έχουμε ευχάριστα νέα. Θα παίξει σύντομα στο Netflix.

Ο λόγος για το “Smile” με τα πιο παράξενα χαμόγελα που έχουμε δει ποτέ σε ταινία. Το φιλμ έρχεται από την Paramount Pictures κατευθείαν στο Netflix τον Μάρτιο και αν αναρωτιέσαι ποιο είναι, τότε πρέπει να σου πούμε ότι για το “Smile” μιλούσε ολόκληρο το διαδίκτυο πριν από δύο χρόνια.

Η παραγωγή της Paramount κατάφερε με ένα πολύ χαμηλό budget να ξεπεράσει κάθε προσδοκία στο Box Office και να καταγράψει σε έσοδα πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι το “Smile” θα καταφθάσει στις 22 Μαρτίου. 

Πρωταγωνιστούν οι Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Robin Weigert, Caitlin Stasey, Kal Penn, Rob Morgan, Gillian Zinser, Judy Reyes, Jack Sochet, Nick Arapoglou, Perry Strong και Matthew Lamb.

Δείτε το trailer:

Alert για τα smartwatches: Τι προκαλούν στην υγεία μας – Οι ειδικοί προειδοποιούν

0

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, εξέδωσε μία ανακοίνωση που “σόκαρε” τους χρήστες των smartwatches, αναφορικά με την πορέια της υγείας μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον FDA, τα smartwatches που ισχυρίζονται ότι μετράνε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τελικά δεν μετράνε με ακρίβεια τις τιμές γλυκόζης στο αίμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “To FDA δεν εγκρίνει και δεν έχει δώσει το “ΟΚ” σε κανένα τέτοιο προϊόν που προορίζεται για τη μέτρηση ή την εκτίμηση στις τιμές της γλυκόζης στο αίμα, από μόνο του.”. Και καταλήγει γράφοντας πως οι καταναλωτές και οι ασθενείς θα πρέπει να μείνουν μακριά από αυτές τις συσκευές αν θέλουν να μετράνε τα επίπεδα του σακχάρου τους σωστά. 

Το FDA αναφέρει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους μόνο από εξουσιοδοτημένες συσκευές.

Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος ζητά διερεύνηση όλων των καταγγελιών συγγενών και θυμάτων για συγκάλυψη ευθυνών

0

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά τη διερεύνηση κάθε ισχυρισμού και καταγγελίας από συγγενείς θυμάτων ή θύματα και τους συνηγόρους τους της τραγωδίας των Τεμπών, με παραγγελία στην εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. 

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έρχεται στη «σκιά» του πορίσματος του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη που έγινε για λογαριασμό των οικογενειών και αναφέρει εγκληματικές παραλείψεις, αλλά και στο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής και του εξωδίκου που δεν ελήφθη από επιζήσασα. 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από την εισαγγελία Λάρισας να προχωρήσει κατά την κρίση της σε ό, τι θεωρεί πως πρέπει ακόμη να ελεγχθεί ώστε το πέρας της ανάκρισης, να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης. 

Συγκεκριμένα, η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έχει ως εξής:

Προς

την κα Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1706/1-3-2023 έγγραφο-παραγγελία μας σας αναθέσαμε την ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου της υπόθεσης των Τεμπών, σύμφωνα με το άρθρο 32 εδαφ. α΄ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Είναι αδιαμφισβήτητες οι υπεράνθρωπες προσπάθειες τις οποίες εδώ και ένα έτος καταβάλλουν οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τη διερεύνηση σε βάθος και στον ταχύτερο δυνατό χρόνο του ως άνω εγκλήματος, μη φειδόμενες χρόνου και μόχθου, όπως άλλωστε οφείλουμε, ώστε να επιτευχθεί ο εντοπισμός όλων των υπαιτίων και η παραπομπή τους σε δίκη σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο, στόχος στον οποίο αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ κοντά, αλλά ο οποίος επ’ ουδενί δεν αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε και μπορεί να αντιστρατεύεται την ίδια την απονομή της δικαιοσύνης, οδηγώντας σε συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες ή αποκλείοντας άλλες, τυχόν επιβεβλημένες για την ανεύρεση της αλήθειας.

Οι ασκούντες το λειτούργημα του συνηγόρου της υποστήριξης της κατηγορίας ή της υπεράσπισης στην υπόθεση αυτή αλλά και το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ποτέ άλλοτε στη δικαστική μας ιστορία δεν επιτεύχθηκε κάτι ανάλογο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε αυτή η λειτουργία της δικαιοσύνης να είναι αυτονόητη και συνήθης και όχι εξαιρετική.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, όπως σας είναι γνωστό, σας έχουμε διαβιβάσει αμελλητί κάθε υπόμνημα και αίτημα συγγενών θυμάτων που μας υποβλήθηκε, συμπεριλαμβανομένων και των καταγγελιών τους για τα αίτια της πρόκλησης έκρηξης πυρός, την ύπαρξη διάφορων εύφλεκτων και τοξικών ουσιών στο χώρο, την αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος, με πιθανή απώλεια αποδεικτικών στοιχείων κλπ, που άλλωστε έχουν υποβληθεί αυτοτελώς και σε σας και στον Εφέτη Ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθούν, έχετε δε προβεί, όπως γνωρίζουμε, στις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.

Παρά τα ανωτέρω όμως, διαμαρτυρίες και καταγγελίες συγγενών θυμάτων για αναπάντητα ερωτήματα, αποδεικτικά στοιχεία που δεν ελήφθησαν υπόψη ή δεν εκτιμήθηκαν σωστά, ανακριτικές ενέργειες που παραλείφθηκαν, ακόμα και για συγκάλυψη ευθυνών από τη δικαιοσύνη, εξακολουθούν να διαχέονται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, υποστηριζόμενες και από μερίδα του Τύπου.

Κατόπιν αυτών επιτακτική παρίσταται η ανάγκη να μεριμνήσετε, ώστε να ερευνηθεί και να απαντηθεί, μετά από αξιολόγηση, κατά την κρίση σας, κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, που προβάλλεται από συγγενείς θυμάτων ή θύματα και τους συνηγόρους τους, ώστε το πέρας της ανάκρισης να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους.

Τέμπη: Η έκθεση με τις παραλείψεις 

Η έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη που έγινε κατόπιν αιτήματος των οικογενειών, κατατέθηκε στις Αρχές και αναδεικνύει σειρά παραλείψεων αλλά και λαθών. 

Ο Σύλλογος Οικογενειών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών, παρέδωσε στον ανακριτή Λάρισας μέσω του Χρήστου Κωνσταντινίδη, το πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιών και ορισθέντα ως Τεχνικού Συμβούλου του Συλλόγου, Βασίλειου Κοκοτσάκη.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα κ. Κοκοτσάκη, ο χώρος «μολύνθηκε» γιατί πέραν των απολύτως απαραίτητων εργασιών διευθέτησης για επιχειρησιακούς λόγους που αναγκαστικά έγιναν, αλλοιώθηκε κιόλας αφού ικανή έκταση περίπου 2 στρεμμάτων μπαζώθηκε με φερτά υλικά όπως χαλίκια και μπετόν.

Κυρίως όμως το σημείο στο οποίο είχαν καταπέσει τμήματα (συντρίμμια) της επιβατικής αμαξοστοιχίας, αλλά και απόβλητα ή κατάλοιπα καύσης παρασυρμένα από τα νερά πυρόσβεσης, ίσως όμως και βιολογικό υλικό ανθρώπων, μπαζώθηκε με επιμελή και μόνιμο τρόπο, δηλαδή αφαίρεση του χώματος σε ικανό βάθος, πάχτωση του με χοντρά εμποτισμένα χαλίκια λατομείου και κάλυψη με σκυρόδεμα επίσης ικανού πάχους, σύμφωνα με την έκθεση. 

Η ενέργεια αυτή δυσχεραίνει αν δεν αποκλείει κιόλας την έρευνα στο σημείο εκείνο και κυρίως την λήψη δειγμάτων που ίσως βοηθούσαν στην διαφώτιση αρκετών από τα ερωτήματα της έρευνας.

Όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη, όλα τα υλικά, αντικείμενα κλπ. που καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετείχαν στην εκδήλωση του συμβάντος, θεωρούνται πειστήρια και ως τέτοια πρέπει αντιμετωπίζονται. Πέραν των άλλων τυπικών και ουσιαστικών μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται, είναι και αυτό (κύριο) της διαφύλαξης και προστασίας.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα-πειστήρια (συντρίμμια, χώματα) που μετακινήθηκαν από τον τόπο του συμβάντος έπρεπε να διαφυλαχτούν και προστατευτούν τόσο από τις καιρικές συνθήκες, όσο και από τυχόν απόπειρά αλλοίωσης ή αφαίρεσης, μέτρα που δεν λήφθηκαν στον βαθμό που θα εξασφάλιζε την έγκαιρη -ασφαλή και αδιαμφισβήτητη έρευνα επ΄ αυτών και την διατήρηση τυχόν υπολειμμάτων-στοιχείων που θα βοηθούσαν προς τούτο.

Ο τρόπος και η επιλογή των χώρων από τους οποίους ελήφθησαν τα δείγματα για χημική ανάλυση, είναι μεθοδολογικά μη ορθός, γιατί τα περισσότερα δείγματα έχουν ληφθεί από το βόρειο τοιχίο αντιστήριξης και όχι από τον χώρο που έγινε η καύση-έκρηξη, σύμφωνα με την έκθεση. Πιθανότατα δεν ελήφθησαν, γιατί ο χώρος είχε διαμορφωθεί και αλλοιωθεί και υπήρχε και χρονική καθυστέρηση λήψης δειγμάτων, γεγονός που καθιστούσε πλέον, τα δείγματα επισφαλή και όχι αντιπροσωπευτικά. 

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η επιμονή Κοκοτσάκη για την αναγκαιότητα να ληφθούν δείγματα λαμαρινών με αιθάλες από τα κοντέινερ της εμπορικής, τα οποία μετά το δυστύχημα και ενώ όλα τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας μεταφέρθηκαν σε οικόπεδο του ΟΣΕ στη θέση Κουλούρι, τρία κοντέινερ της εμπορικής, «αγνοούνται». Τουλάχιστον αυτό προκύπτει σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, αφού οι κινήσεις των μελών, των δικηγόρων και των πραγματογνωμόνων του Συλλόγου να πάρουν δείγματα απέβησαν άκαρπες. 

Ο κ. Κοκοτσάκης στην τεχνική του έκθεση είναι σαφής σε δύο τουλάχιστον σημεία: «…Δεν ελήφθησαν έγκαιρα δείγματα λαμαρινών με αιθάλες από τα κοντέινερ εμπορικής, κυλικείο επιβατικής που αποδεδειγμένα συμμετείχαν στο φαινόμενο της πυρόσφαιρας, για ανάλυση και διαπίστωση υλικών καύσης…» αλλά και στο σημείο της αναφοράς του για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής επαναλαμβάνει το ότι: 

  1. Να ληφθούν δείγματα και αναλυθούν, από τα τοιχώματα του βαγονιού του κυλικείου γιατί τόσο σε αυτό όσο και στην εμπορική αμαξοστοιχία (πλατφόρμες κοντέινερ) πιθανόν να υπάρχουν αιθάλες, που η ανάλυση τους μέσω φασματογραφίας μάζας, πιθανόν να μας δώσει εικόνα, υλικά και τρόπο με τον οποίο κάηκαν.
  2. Να ληφθούν δείγματα από τις λαμαρίνες των κοντέινερ που ήταν φορτωμένα στα τρία πρώτα βαγόνια της εμπορικής και να γίνει ανάλυση στις αιθάλες που βρίσκεται σε αυτά (αν βρίσκεται ακόμη).

reader.gr

Oppenheimer, Barbie και Succession “έλαμψαν” στα SAG Awards 2024: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Με τα SAG Awards να κλείνουν 30 χρόνια ζωής, το Screen Actors Guild γιόρτασε τα γενέθλιά του με πολλά βραβεία και εκλεκτούς καλεσμένους. Ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της χρονιάς, είχαν την τιμητική τους.

Το Oppenheimer του Christopher Nolan και το Barbie της Greta Gerwig είχαν τις περισσότερες υποψηφιότητες. Την ίδια στιγμή, το “Killers Of The Flower Moon” του Martin Scorsese είχε τρεις υποψηφιότητες, όπως και το “American Fiction” του Cord Jefferson.

Η ταινία του Scorsese συνεχίζει να “σαρώνει” λίγο πριν την πιο λαμπερή τελετή απονομής βραβείων, αυτή των Oscars 2024 και “έφυγε” από τη μεγάλη βραδιά με τρία συνολικά βραβεία. Ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης ταινίας για το 2023.

Στις τηλεοπτικές σειρές, το ‘Succession του HBO είχε 5 υποψηφιότητες και μαζί του στη λίστα βρισκόταν και το “The Last Of Us”, αλλά και το “The Bear”.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ:

ΤΑΙΝΙΕΣ

Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture 

American Fiction 
Barbie 
The Color Purple 
Killers of the Flower Moon 
Oppenheimer – ΝΙΚΗΤΗΣ

Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role 

Bradley Cooper, Maestro 
Colman Domingo, Rustin 
Paul Giamatti, The Holdovers 
Cillian Murphy, Oppenheimer – ΝΙΚΗΤΗΣ
Jeffrey Wright, American Fiction 

Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role 

Annette Bening, Nyad 
Lily Gladstone, Killers of the Flower Moon – ΝΙΚΗΤΗΣ
Carey Mulligan, Maestro 
Margot Robbie, Barbie 
Emma Stone, Poor Things 

Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role 

Sterling K. Brown, American Fiction 
Willem Dafoe, Poor Things 
Robert De Niro, Killers of the Flower Moon 
Robert Downey Jr., Oppenheimer – ΝΙΚΗΤΗΣ
Ryan Gosling, Barbie 

Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role 

Emily Blunt, Oppenheimer 
Danielle Brooks, The Color Purple 
Penélope Cruz, Ferrari 
Jodie Foster, Nyad 
Da’Vine Joy Randolph, The Holdovers – ΝΙΚΗΤΗΣ

Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture 

Barbie 
Guardians of the Galaxy Vol. 3 
Indiana Jones and the Dial of Destiny 
John Wick: Chapter 4 
Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One – ΝΙΚΗΤΗΣ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series 

The Crown 
The Gilded Age 
The Last of Us 
The Morning Show 
Succession – ΝΙΚΗΤΗΣ

Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series 

Abbott Elementary 
Barry 
The Bear – ΝΙΚΗΤΗΣ
Only Murders in the Building 
Ted Lasso 

Outstanding Performance by a Male Actor in a Drama Series 

Brian Cox, Succession 
Billy Crudup, The Morning Show 
Kieran Culkin, Succession 
Matthew Macfadyen, Succession 
Pedro Pascal, The Last of Us – ΝΙΚΗΤΗΣ

Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series 

Jennifer Aniston, The Morning Show 
Elizabeth Debicki, The Crown – ΝΙΚΗΤΗΣ
Bella Ramsey, The Last of Us 
Keri Russell, The Diplomat 
Sarah Snook, Succession 

Outstanding Performance by a Male Actor in a Comedy Series 

Brett Goldstein, Ted Lasso 
Bill Hader, Barry 
Ebon Moss-Bachrach, The Bear 
Jason Sudeikis, Ted Lasso 
Jeremy Allen White, The Bear – ΝΙΚΗΤΗΣ

Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series 

Alex Borstein, The Marvelous Mrs. Maisel 
Rachel Brosnahan, The Marvelous Mrs. Maisel 
Quinta Brunson, Abbott Elementary 
Ayo Edebiri, The Bear – ΝΙΚΗΤΗΣ
Hannah Waddingham, Ted Lasso 

Outstanding Performance by a Male Actor in a Television Movie or Limited Series 

Matt Bomer, Fellow Travelers 
Jon Hamm, Fargo 
David Oyelowo, Lawmen: Bass Reeves 
Tony Shalhoub, Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie 
Steven Yeun, Beef – ΝΙΚΗΤΗΣ

Outstanding Performance by a Female Actor in a Television Movie or Limited Series 

Uzo Aduba, Painkiller 
Kathryn Hahn, Tiny Beautiful Things 
Brie Larson, Lessons in Chemistry 
Bel Powley, A Small Light 
Ali Wong, Beef – ΝΙΚΗΤΗΣ

Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Television Series 

Ahsoka 
Barry 
Beef 
The Last of Us – ΝΙΚΗΤΗΣ
The Mandalorian

Η ιστορία τους έγινε viral: Γνωρίστηκαν μέσω αλληλογραφίας στη φυλακή και αρραβωνιάστηκαν μετά από 3ώρες

0

Μία απίστευτη ιστορία που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και ταινία. Ένας φυλακισμένος και μία Ελβετή, γνωρίστηκαν μέσω αλληλογραφίας και αρραβωνιάστηκαν μετά από 3 ώρες.

Μπορεί να μην το γνωρίζατε μέχρι σήμερα, αλλά υπάρχει μία ιστοσελίδα που διευκολύνει τις σχέσεις πολιτών με Αμερικανούς κρατούμενους και δεν είναι λίγες εκείνες που υποστηρίζουν πως βρήκαν τον έρωτα μέσα από αυτή την εφαρμογή.

Η ιστορία της Kim Eichenberger από την Ελβετία έγινε viral, αφού όταν “συνδέθηκε” με τον William McCarty στο WriteAPrisoner.com αποφάσισε να τον αρραβωνιαστεί.

“Πάντα έβρισκα τους εγκληματίες πολύ ενδιαφέροντες. Γι’ αυτό έγραψα στον William. Ήταν εγκληματίας σε όλη του τη ζωή. Μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες και διακινούσε ναρκωτικά.”, παραδέχτηκε η Eichenbergerρ σε συνέντευξή της.

Αφού αντάλλαξε πολλά γράμματα, η Eichenberger συνειδητοποίησε ότι ερωτευόταν τον εγκληματία και αποφάσισε να πετάξει στις ΗΠΑ για να τον επισκεφτεί πίσω από τα κάγκελα. Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της μοναδικής και 3ωρης συνάντησής τους, ο McCarty ζήτησε από την Eichenberger να τον παντρευτεί και εκείνη δέχθηκε αμέσως.

Στη Φλόριντα απαγορεύουν την πρόσβαση στα social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών: Θα έρθει αυτό το νομοσχέδιο και στην Ευρώπη;

0

Κι όμως, το Κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία.

Στην Αμερική η συζήτηση για την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους νέους δεν έχρι σταματήσει και οι Αρχές επικρίνουν όλο και πιο έντοντα τους γίγαντες του διαδικτύου, κατηγορώντας κυρίως τη Meta, ότι βλάπτει την ψυχική και σωματική υγεία των νέων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να εμποδίζουν τα παιδιά κάτω των 16 ετών να αποκτούν λογαριασμό στις πλατφόρμες τους, ενώ θα πρέπει να κλείσουν τους υπάρχοντες λογαριασμούς που ανήκουν σε άτομα της παραπάνω ηλικίας.

Είναι γνωστό πως τα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (με εξαίρεση δύο), έχουν ορίσει τα 13 έτη ως κατώτατη ηλικία για τους χρήστους τους. Αυτό που ακόμη δεν είναι σίγουρο, είναι το πόσο εύκολο είναι να παρακαμφθεί αυτός ο όρος.

“Μιλάμε για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εθιστικές λειτουργίες για να χειραγωγούν μαζικά τα παιδιά μας”, δήλωσε η Ρεπουμπλικανή γερουσιάστρια Έριν Γκραλ που κατέθεσε το νομοσχέδιο.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι αν τελικά ένα τέτοιο νομοσχέδιο, θα το υιοθετούσε και η Ευρώπη. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αρνητική επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους νέους. Ακόμη ένα τέτοιο μέτρο δεν έχει “πέσει στο τραπέζι”, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε μία τέτοια συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει μία αρνητική τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Tik Tok, σε σχέση με τους νέους.

Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει το “Joker 2” που θα έρθει σύντομα στους κινηματογράφους!

Πολύ πιο ακριβό από την πρώτη ταινία, θα είναι το sequel του “Joker” με την Lady Gaga και τον Joaquin Phoenix.

Ένα νέο δημοσίευμα αποκαλύπτει το τεράστιο κόστος της Warner Bros., η οποία δε δίστασε να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, για τη νέα ιστορία του “Joker”.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο Variety, το budget της ταινίας αγγίζει τα 200$ εκατομμύρια. Πρόκειται για ένα ποσό που βρίσκεται στο τριπλάσιο κόστος από την πρώτη ταινία, η οποία είχα budget ύψους 60$ εκατομμυρίων και πήγε πολύ καλά στο Box Office, φέρνοντας πάνω από 1$ δισεκατομμύριο σε έσοδα.

Στο κόστος βέβαια της δεύτερης ταινίας, βρίσκονται και οι πολύ μεγάλες αμοιβές του οσκαρικού πρωταγωνιστικού δίδυμου, Joaquin Phoenix και Lady Gaga, οι οποίοι θα λάβουν 20$ εκατομμύρια και 12$ εκατομμύρια αντίστοιχα.

Ο σκηνοθέτης Todd Phillips αποκάλυψε πρόσφατα ότι το πρώτο teaser trailer του πολυαναμενόμενου sequel θα κυκλοφορήσει στα μέσα Απριλίου. 

Το Joker: Folie à Deux θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου του 2024

Μετά τον Bruce Willis και η Wendy Williams διανώσθηκε με αφασία και άνοια

0

Η υγεία της Αμερικανίδας παρουσιάστριας Wendy Williams, διαγνώσθηκε πως πάσχει από την ίδια μορφή άνοιας που πάσχει και ο ηθοποιός Bruce Willis

Η διάγνωση της Wendy για πρωτοπαθή προοδευτική αφασία και μετωποκροταφική άνοια, όπως δηλαδή και στην περίπτωση του Bruce Willis, έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικά εμπόδια στη ζωή της και έχουν εμφανιστεί επιπτώσεις στη συμπεριφορά και τη μνήμη της.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά το εξώφυλλο του περιοδικού People στο οποίο η οικογένειά της αναφέρει ότι η ίδια βρίσκεται σε ίδρυμα φροντίδας σε άγνωστη τοποθεσία και ότι η υγεία της τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε συνεχώς επιδεινούμενη πορεία.

Η Williams η οποία τον Ιούλιο θα γιορτάσει τα 60α της γενέθλια, ξεκίνησε την καριέρα της από το ραδιόφωνο ως DJ ενώ από το 2008 έως το 2021 ήταν οικοδέσποινα της δημοφιλούς εκπομπής “Wendy Williams Show”. Αποχώρησε για λόγους υγείας.

Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα θα παρουσιάσουν την Eurovision 2024 στην ΕΡΤ!

Τη σκυτάλη από τη Μαρία Κοζάκου και την Τζένη Μελιτά παίρνουν ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα, οι οποίοι όπως ανακοινώθηκε και επίσημα θα παρουσιάσουν τη φετινή Eurovision.

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό, με τον δικό τους τρόπο, τα 37 τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα τα ερμηνεύσουν στο Malmö Arena της Σουηδίας, στους δύο ημιτελικούς και στον μεγάλο τελικό.

Ο 68oς διαγωνισμός τραγουδιού της Εurovision, θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Γιατί η Νάταλι Πόρτμαν απειλείται από τους Youtubers;

0

Επίθεση από Youtubers σε όλο τον πλανήτη δέχεται τον τελευταίο καιρό η βραβευμένη με Oscar, Νάταλι Πόρτμαν.

Η ίδια πιστεύει πως ο κινηματογράφος που υπήρξε κάποτε ως πρωταρχική μορφή ψυχαγωγίας, πλέον βρίσκεται σε πτωτική τροχιά, με τους Youtubers να κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

“Αν ρωτήσετε κάποιον στην ηλικία των παιδιών μου για αστέρες του κινηματογράφου, δεν γνωρίζει κανέναν σε σύγκριση με τους αστέρες του YouTube”, δηλώνει σχετικά.

“Μπορείς πραγματικά να εξερευνήσεις ό,τι σε ενδιαφέρει. Ασχολείσαι πολύ περισσότερο για το πάθος παρά για εμπορικότητα. Και αυτό που είναι ενδιαφέρον, επίσης, είναι να προσέχουμε μην γίνει κάτι ελιτίστικο” σημείωσε.

“Υπάρχει επίσης αυτός ο εκδημοκρατισμός της δημιουργικότητας, ο καθένας μπορεί να κάνει πράγματα και απίστευτα ταλέντα να εμφανιστούν”, παρατήρησε η ηθοποιός τονίζοντας ότι η προσβασιμότητα είναι απίστευτη.

“Αν ζούσε κάποιος σε μια μικρή πόλη, ίσως να μην είχε πρόσβαση στον σπουδαίο κινηματογράφο τέχνης. Τώρα αν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ο,τιδήποτε” ανέφερε.