Breaking News :

Νέος Οδικός Διαγωνισμός στη Φθιώτιδα: Οι προσφορές και τα οφέλη

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2023 μπορούν να δώσουν οι ενδιαφερόμενοι κατασκευαστές προσφορές σε έναν διαγωνισμό ύψους 15,64 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη Φθιώτιδα.

Πρόκειται για το έργο «Ανακατασκευή της παραλιακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου (Ν.Ε.Ο.1) από Ι.Κ. με οδό της Κ.Δ. 45 έως Ι.Κ. με κλάδο 1 Α.Κ. Λατομείου και του Ισόπεδου Κόμβου της ανατολικής εισόδου Καμένων Βούρλων».

Όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρας, «προχωράμε στην προκήρυξη ενός πολύ σημαντικού έργου, με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να βελτιώσει την υφιστάμενη οδική υποδομή στην περιοχή, να βελτιώσει την οδική ασφάλεια και το επίπεδο εξυπηρέτησης του παράπλευρου αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, να συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία του Αγίου Κωνσταντίνου, να αυξήσει την προσβασιμότητα στον λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και να αναβαθμίσει σημαντικά τον υφιστάμενο κόμβο ανατολικής εισόδου των Καμένων Βούρλων».

Ποιο είναι το έργο

Το αντικείμενο του δημοπρατούμενου έργου αφορά:

Α. στην ανακατασκευή της παραλιακής οδού Αγ. Κωνσταντίνου, που αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας – Θεσσαλονίκης (Ν.Ε.Ο.1). Περιλαμβάνει το τμήμα της Ε.Ο. μεταξύ του ισόπεδου κόμβου της με την τοπική οδό που διέρχεται υπό τον αυτοκινητόδρομο μέσω της Κ.Δ.45 (περί τη Χ.Θ. 163+560) και τη διασταύρωσή της με την οδό σύνδεσης (Οδός 1) με τον Α.Κ. Λατομείου (περί τη Χ.Θ. 167+700 – κόμβος Λεβέντη).

Β. στην ανακατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στα Καμένα Βούρλα που αναπτύσσεται στην περιοχή συμβολής της Ν.Ε.Ο.1 (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης) με την οδό Γεράσιμου Βασιλειάδη. Αποτελεί την ανατολική είσοδο στον οικισμό, εξυπηρετώντας τη σύνδεση τόσο με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ όσο και με το παραλιακό οδικό δίκτυο και τον γειτονικό οικισμό Αγ. Κωνσταντίνου.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, την κατασκευή των υπολειπόμενων τεχνικών έργων (οχετών, τοίχων, κρασπεδόρειθρων, πλακοστρώσεων, τμήματος ορθογωνικού συλλεκτήρα Σ2 κλπ), γεωτεχνικών έργων (εδαφοπασσάλων), εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης (οριζόντιας και κατακόρυφης), ασφάλισης, ηλεκτροφωτισμού, σήμανσης και ηλεκτροφωτισμού του Ι.Κ. Λογγού, αποχέτευσης και αποστράγγισης, καθαρισμός των κύριων συλλεκτήρων Σ1,Σ2,Σ3, εργασίες διαμόρφωσης των εκβολών των συλλεκτηρίων αγωγών, εργασίες φύτευσης-άρδευσης και οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του Ι.Κ. στην ανατολική είσοδο των Καμένων Βούρλων.

Όπως πρόσφατα ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, το τελευταίο τετράμηνο, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των μελετών, εξασφαλίστηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος προϋπολογισμός για την επαναδημοπράτησή του και συντάχθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης.

Το κριτήριο βάσει των οποίων, θα γίνει η ανάθεση της Σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει επίσης στις 12-12-2023. Η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών είναι 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

insider.gr

Latest

Η ιστορία τους έγινε viral: Γνωρίστηκαν μέσω αλληλογραφίας στη φυλακή και αρραβωνιάστηκαν μετά από 3ώρες

Μία απίστευτη ιστορία που θα μπορούσε να γίνει ακόμη...

Στη Φλόριντα απαγορεύουν την πρόσβαση στα social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών: Θα έρθει αυτό το νομοσχέδιο και στην Ευρώπη;

Κι όμως, το Κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε νομοσχέδιο που...

Μετά τον Bruce Willis και η Wendy Williams διανώσθηκε με αφασία και άνοια

Η υγεία της Αμερικανίδας παρουσιάστριας Wendy Williams, διαγνώσθηκε πως...

Η ιστορία τους έγινε viral: Γνωρίστηκαν μέσω αλληλογραφίας στη φυλακή και αρραβωνιάστηκαν μετά από 3ώρες

Μία απίστευτη ιστορία που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και ταινία. Ένας φυλακισμένος και μία Ελβετή, γνωρίστηκαν μέσω αλληλογραφίας και αρραβωνιάστηκαν μετά από 3...

Στη Φλόριντα απαγορεύουν την πρόσβαση στα social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών: Θα έρθει αυτό το νομοσχέδιο και στην Ευρώπη;

Κι όμως, το Κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη...

Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει το “Joker 2” που θα έρθει σύντομα στους κινηματογράφους!

Πολύ πιο ακριβό από την πρώτη ταινία, θα είναι το sequel του "Joker" με την Lady Gaga και τον Joaquin Phoenix. Ένα νέο δημοσίευμα αποκαλύπτει...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ