Breaking News :

Τράπεζα ενημέρωσης στο Δήμο Λαμιέων για το μεταναστευτικό ζήτημα

Η Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σύνθετου μεταναστευτικού προβλήματος...

Η νέα λειτουργία του Youtube “ρίχνει άκυρο” στα Fake News: Πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί

Ξεκίνησαν οι δοκιμές μίας νέας λειτουργίας για την αντιμετώπιση...

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: “Η αγάπη είναι οι πράξεις μας”

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

1000042693


Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου, ενώ παρέστη σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδος επι τη μνήμη των προστατών τους Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, εκπρόσωποι φορέων και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών του τόπου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Μεγάλου Δείπνου, επισημαίνοντας ότι είμαστε προσκεκλημένοι όλοι μας στο δείπνο των Χριστουγέννων από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου περί της διεξαγωγής του καθιερωμένου Εράνου της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα.
Στην Εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρει τα εξής:
«Βρισκόμαστε πλέον λίγες ημέρες πριν τα Άγια Χριστούγεννα και η πνευματική μας προετοιμασία για την πραγματική και ουσιαστική μετοχή μας στο μυστήριο της του Χριστού Γεννήσεως εντείνεται.
Η νηστεία μας γίνεται πιο έντονη και αυστηρή αυτές τις ημέρες.
Ο εκκλησιασμός μας ακόμη πιο τακτικός.
Με μεγάλη χαρά αναμένουμε τον προεόρτιο σχολικό εκκλησιασμό, όπου οι Ναοί μας θα γεμίσουν με τις αγνές καρδιές των παιδιών και των εφήβων κατά τις μαθητικές Θείες Λειτουργίες.
Η προσέλευση όλων μας στο Μυστήριο της Θείας Εξομολογήσεως είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη. Χωρίς μετάνοια και συγχώρεση είναι αδύνατο να εορτάσουμε πραγματικά Χριστούγεννα.
Επίσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, που παρουσιάζουν αυτές τις μέρες τα κατηχητικά μας σχολεία και οι εκπαιδευτικές μας δομές, ήθη, έθιμα, παραδόσεις και όμορφες συνήθειες της λαικής εκκλησιαστικής ευσέβειας μας μυσταγωγούν στο πνεύμα και στη ζωή των Χριστουγέννων.
Τέλος, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα μας αναγγείλουν το χαρμόσυνο γεγονός των Χριστουγέννων, μικροί και μεγάλοι, με τα παραδοσιακά κάλαντα και με εόρτιες επισκέψεις στα σπίτια μας, στους χώρους εργασίας μας, ακόμη και στους δρόμους και στα σοκάκια, σε πόλεις και σε χωριά.
Σημαντικά όλα αυτά και αναγκαία σε αυτήν την προετοιμασία μας, αγαπητοί μου αδελφοί.
Υπάρχει όμως και ένα ακόμη, που το έχουμε ανάγκη όλοι μας, αδελφοί μου.
Πάρα πολύ σπουδαίο και αναγκαίο. Απαραίτητο!
Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να εορτάσουμε Χριστούγεννα.
Αυτό, το οποίο θα καταξιώσει και όλα τα άλλα.
Δίχως αυτό, και η νηστεία μας, και η εξομολόγησή μας, και η προσευχή μας, και τα έθιμά μας, θα μείνουν άκαρπα. Θα αποβούν μάταια. Θα μας προσφέρουν ακρωτηριασμένα και όχι ολοκληρωμένα Χριστούγεννα.
Χωρίς έμπρακτη αγάπη για τους συνανθρώπους μας δεν μπορούμε ούτε να εορτάσουμε ούτε να ζήσουμε Χριστούγεννα.
Η αγάπη είναι οι πράξεις μας!
Χριστούγεννα χωρίς ελεημοσύνη, χωρίς φιλανθρωπία, χωρίς έστω την ελάχιστη προσφορά για τους πάσχοντες και ενδεείς θα είναι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό.
Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος μας διαβεβαιώνει ότι ο Θεός περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αρετή του ανθρώπου, ευαρεστείται με την φιλανθρωπία.
«Ἔναντι πάντων εἰσήνεγκε τὴν φιλανθρωπίαν, ἐν ἧ χαίρει ὁ Θεὸς μᾶλλον ἢ πᾶσι τοῖς ἄλλοις»
Για τον λόγο αυτό, αγαπητοί μου αδελφοί, από σήμερα ξεκινά και εφέτος ο γνωστός σε όλους μας, καθιερωμένος από πολύ παλιά, ο Έρανος της Αγάπης.
Διότι η αγάπη είναι οι πράξεις μας!
Με τον Έρανο της αγάπης, με ένα, δύο, δέκα κουπόνια της αγάπης, με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας να συμμετέχει, θα συνεχίσει η αγάπη να είναι πράξη:

 • για τους γέροντες και τις γερόντισσες στις τρεις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητροπόλεώς μας,
 • για τους ασθενείς από άνοια και συναφείς παθήσεις στο Οικοτροφείο Αλτσχάϊμερ της Μητροπόλεώς μας,
 • για τους μαθητές, που διαμένουν στο Οικοτροφείο της Εκκλησιαστικής μας Εστίας στη Νέα Μαγνησία,
 • για τις εκατοντάδες υποτροφίες στις εκπαιδευτικές μας δομές,
 • για την στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, των μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα τέκνα και των πολυτέκνων,
 • για την καθημερινή σίτιση εκατοντάδων αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας στα Κέντρα Ενοριακής Αγάπης σε διάφορα σημεία της Μητροπόλεώς μας,
 • για τη δυνατότητα συνέχισης των προγραμμάτων στήριξης του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Μητροπόλεως μας.
  Συμμετέχουμε, λοιπόν, και στον φετινό Έρανο της Αγάπης και εορτάζουμε αληθινά Χριστούγεννα. Χριστούγεννα με αγάπη.
  Διότι η αγάπη είναι οι πράξεις μας!
  Με αυτές τις σκέψεις εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου τόσο στους ιερείς μας, όσο και στους πολυάριθμους εθελοντές και εθελόντριες, που θα προσφέρουν τον εαυτό τους για την επιτυχία και του εφετινού Εράνου της Αγάπης και προς όλους σας ανεξαιρέτως, που θα συμβάλλετε όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε να γίνει η αγάπη πράξη.
  Η αγάπη είναι οι πράξεις μας»!
  Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό του Πυροσβεστικού Σώματος και παραβρέθηκε στην εόρτια εκδήλωση του Πυροσβεστικού Σώματος στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.
  Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας, όπου και ετέλεσε Αρχιερατική Δέηση στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω.
  Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Latest

Τράπεζα ενημέρωσης στο Δήμο Λαμιέων για το μεταναστευτικό ζήτημα

Η Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σύνθετου μεταναστευτικού προβλήματος...

Η νέα λειτουργία του Youtube “ρίχνει άκυρο” στα Fake News: Πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί

Ξεκίνησαν οι δοκιμές μίας νέας λειτουργίας για την αντιμετώπιση...

“Lady in the Lake”: Όλοι θέλουν αυτό το καλοκαίρι να δουν τη νέα σειρά μυστηρίου με τη Natalie Portman

Όλοι θέλουν να δουν τη νέα σειρά μυστηρίου "Lady...

Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας: Λειτουργεία την Πέμπτη 27/06 στη Μητρόπολη για τον προστάτη Όσιο Σαμψών

Με αφορµή τη µνήµη του προστάτη Αγίου του κλάδου µας, Οσίου Σαµψών του Ξενοδόχου, που εορτάζεται στις 27/06, η Ένωση Ξενοδόχων Λαµίας θα τελέσει...

Τράπεζα ενημέρωσης στο Δήμο Λαμιέων για το μεταναστευτικό ζήτημα

Η Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σύνθετου μεταναστευτικού προβλήματος όπου προσπαθεί να συνδυάσει  την  ανθρωπιστική ανταπόκριση αλλά και  τη διασφάλιση της  σταθερότητας. Η χώρα...

Η νέα λειτουργία του Youtube “ρίχνει άκυρο” στα Fake News: Πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί

Ξεκίνησαν οι δοκιμές μίας νέας λειτουργίας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα. Η νέα αυτή λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν διορθωτικές...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ