Breaking News :

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Έγκριση προϋπολογισμού 2024 με αυξημένες Δημόσιες Επενδύσεις

Eιδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, κατά την οποία εγκρίθηκε από την ευρεία πλειοψηφία του σώματος, προϋπολογισμός ύψους 233.375.430,93 ευρώ για το 2024.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, αναδείχθηκαν για ακόμη μια φορά, βασικά χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Αρχής και συγκεκριμένα:

  • Η ορθολογική οικονομική διαχείριση, που οδήγησε στη διατήρηση αυξημένου Τακτικού Αποθεματικού σε  883.653,1 ευρώ για το 2024.
  • Ο αναπτυξιακός και κοινωνικός προσανατολισμός, που καταδεικνύεται από τη διατήρηση του αυξημένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε 142.366.052,19 ευρώ.

Ο Προϋπολογισμός για το 2024, είναι ισοσκελισμένος, ρεαλιστικός και προβλέπει μεταξύ άλλων:


  • Διατήρηση και ενίσχυση κρίσιμων δράσεων κοινωνικής μέριμνας (κίνητρα σε γιατρούς, ενίσχυση δομών Υγείας, κοινωνική αλληλεγγύη).
  • Χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων δημόσιας υποδομής.
  • Σημαντικά κονδύλια για έργα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Επισημαίνεται ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες:

  • Στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπύρο Νικολάου, ο οποίος ολοκληρώνει μια δημιουργική αυτοδιοικητική πορεία 17 ετών και δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων των Περιφερειακών Συμβούλων.
  • Σε υπηρεσιακά στελέχη που οδεύουν προς συνταξιοδότηση με την ολοκλήρωση του έτους και συγκεκριμένα στους: Αναστάσιο Παπαναστασίου (Γεν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Δημήτρη Ρίζο (Αν. Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής), Αντώνη Τερζή (Αν. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού).

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για λόγους υγείας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά το σώμα του Περιφερειακού μας Συμβουλίου για την συζήτηση και την έγκριση του Προϋπολογισμού, καθώς επίσης και τις Οικονομικές μας Υπηρεσίες για την -όπως πάντα- άρτια κατάρτισή του. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στους αναπτυξιακούς στόχους, αλλά και στις δράσεις κοινωνικής μέριμνας για εκείνους τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

»Καθώς ήταν η τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, θα ήθελα να ευχαριστήσω γενικότερα το σύνολο των μελών και των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον υγιή, δημοκρατικό, έντιμο και κυρίως γόνιμο διάλογο που αναπτύξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στο έργο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

»Στον Πρόεδρο μας Σπύρο Νικολάου, που ολοκληρώνει μια λαμπρή αυτοδιοικητική πορεία, αλλά και στο σύνολο των συναδέλφων που -για οποιοδήποτε λόγο- δεν ανανεώνουν τη θητεία τους, εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη και καλή πορεία στα επόμενα βήματά τους».

Latest

Η νέα ΑΙ της Meta “τα σπάει” καί είναι κάτι καλύτερο από ένα συνηθισμένο…. hi-tech Llama

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, συνεχίζει να...

Στον κόσμο του ο Elon Musk: Άρχισε πάλι της προκλήσεις για αγώνα σε κλουβί με τον Zuckerberg

Η αναμέτρηση μεταξύ δύο από τους πιο διάσημους και...

Μια ματιά στην ερμηνεία του Timothée Chalamet ως Bob Dylan: Δείτε το trailer της νέας του ταινίας

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Timothée Chalamet συνεχίζει να καταπλήσσει το...

Υπάρχει το…. “Σκοτεινό Οξυγόνο” και αυτό δεν είναι καλό για την ανθρωπότητα: Εδώ θα βρεις όσα πρέπει να γνωρίζεις

Μια νέα ανακάλυψη στο βυθό του ωκεανού έχει φέρει τα πάνω κάτω στην επιστημονική κοινότητα. Το "Σκοτεινό Οξυγόνο", όπως το αποκαλούν οι ερευνητές, ανακαλύφθηκε...

Η νέα ΑΙ της Meta “τα σπάει” καί είναι κάτι καλύτερο από ένα συνηθισμένο…. hi-tech Llama

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, συνεχίζει να επεκτείνει τα όριά της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Με την πρόσφατη κυκλοφορία της...

Στον κόσμο του ο Elon Musk: Άρχισε πάλι της προκλήσεις για αγώνα σε κλουβί με τον Zuckerberg

Η αναμέτρηση μεταξύ δύο από τους πιο διάσημους και ισχυρούς επιχειρηματίες του κόσμου, Elon Musk και Mark Zuckerberg, έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις και τη...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ