Breaking News :

Deadpool & Wolverine: Μάθαμε την ηθοποιό που παίζει την Lady Deadpool – Spoilers Alert!

Οι προσδοκίες για τη νέα ταινία "Deadpool & Wolverine"...

Καιρός: Ποιες είναι οι Αλκυονίδες ημέρες που θα ζήσουμε και στη Φθιώτιδα;

Μία εξήγηση για τις Αλκυονίδες ημέρες που έρχονται να κάνουν την επίσκεψή τους και στη Φθιώτιδα, έδωσε με ανάρτησή του στα social media ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Ο ίδιος τονίζει πως πρόκειται για τις ημέρες καλοκαιρίας που ολοκληρώνονται στις 16 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκειά τους η ελάχιστη θερμοκρασία δεν θα κατέβει κάτω από τους 4 βαθμούς, ενώ η μέγιστη υπερβαίνει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει:

#Αλκυονίδες ημέρες ορίζονται οι «ημέρες καλοκαιρίας» μεταξύ της 16ης Δεκεμβρίου και της 16ης Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων η ελάχιστη θερμοκρασία δεν κατεβαίνει κάτω από τους 4 βαθμούς και η μέγιστη υπερβαίνει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις ημέρες αυτές, για να τις ονομάσουμε Αλκυονίδες, ο καιρός θα πρέπει να «κυλήσει» με λίγα σύννεφα και η μέση ταχύτητα του ανέμου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 κόμβους, δηλαδή η μέση ένταση του ανέμου να μην ξεπερνά τα 2 μποφόρ.

Η συμπεριφορά των Αλκυονίδων δεν είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα. Θα είχαμε την εμφάνιση ακόμη περισσότερων τέτοιων ημερών, αν δεν υπήρχε κυρίως το κριτήριο της ελάχιστης θερμοκρασίας. Ετσι, μπορεί σε κάποιες περιοχές της χώρας να έχουμε αλκυονίδες ημέρες και σε άλλες να μην έχουμε.

Πάντως στο λεκανοπέδιο της Αττικής οι Αλκυονίδες διαρκούν συνήθως περισσότερο και γίνονται πιο εύκολα αισθητές. Αυτό συμβαίνει γιατί με την αύξηση της θερμοκρασίας στην καρδιά του χειμώνα δημιουργείται αντικυκλωνική κυκλοφορία πάνω από την Αττική, δηλαδή δημιουργείται ένα πεδίο υψηλών πιέσεων, που «παγιδεύει» τις θερμές μάζες της ατμόσφαιρας στο ίδιο σημείο για περισσότερες ημέρες.

Δείτε την ανάρτησή του:

Latest

Deadpool & Wolverine: Μάθαμε την ηθοποιό που παίζει την Lady Deadpool – Spoilers Alert!

Οι προσδοκίες για τη νέα ταινία "Deadpool & Wolverine"...

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η...

Η gaming βιομηχανία “πατάει pause” και ξεκινά απεργία: Τι θα συμβεί όμως με το GTA 6; – Έχουμε την απάντηση!

Η gaming βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες απεργίες στην ιστορία της, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξημένους μισθούς...

Deadpool & Wolverine: Μάθαμε την ηθοποιό που παίζει την Lady Deadpool – Spoilers Alert!

Οι προσδοκίες για τη νέα ταινία "Deadpool & Wolverine" βρίσκονται στα ύψη, και μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αποκαλύψεις είναι η ηθοποιός που θα...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα minions “έκλεψαν” τη Μόνα Λίζα και ο Assassin’s Creed έφερε την Pop Culture στο σήμερα!

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι έφερε κάτι το εντελώς απρόσμενο και μοναδικό, καταφέρνοντας να συνδυάσει τον αθλητισμό με τη...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ