Breaking News :

Ακούστε το Podcast του Lamia Plus με την Κατερίνα Σουλοπούλου και τον Άκη Τσακίρη

Ακούστε σε επανάληψη την εκπομπή “Lamia Plus” με την...

Δύο ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να ζεις: Δείτε ποιες είναι

Η έκθεση για την ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις...

Είναι τελικά το “Avatar: The Last Airbrender” μια καλή live-action μεταφορά;

Η ταινία "Avatar: The Last Airbender" βασίζεται στη δημοφιλή...

Το Lamia Plus ξεκλειδώνει τη γυναικεία αυτοπεποίθηση με τη βοήθεια της Γυναικολόγου Έφης Ρομποτή

Άρθρο από την Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, Έφη Ρομποτή

Παρακάτω θα δούμε 10+1 οφέλη της Κοσμητικής Γυναικολογίας


1. Αποκατάσταση της εμφάνισης
Επεμβάσεις όπως η χειλεοπλαστική, η πλαστική του περινέου, η έγχυση υαλουρονικού οξέος στα μεγάλα χείλη, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση αλλά και στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας που επιθυμεί η γυναίκα.

Η αισθητική γυναικολογία λοιπόν μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας αντιμετωπίζοντας αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα.

2. Θεραπεία για την κολπική ατροφία

Θεραπείες προσωποποιημένες ανάλογα με την βαρύτητα του προβλήματος με λέιζερ, ενέσιμο υαλουρονικό, PRP ή ραδιοσυχνότητες, επιτρέπουν στη γυναίκα να αισθανθεί πάλι ο εαυτός της.

Οι επεμβάσεις για την κολπική ξηρότητα καθώς και για τις επανειλημμένες κολπίτιδες διεγείρουν τη φυσική λίπανση, ενισχύοντας την άνεση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής αλλά και την υγεία του κόλπου.

3. Θεραπεία για την κολπική χαλάρωση

Θεραπείες σύσφιξης του κόλπου μπορούν να αντιμετωπίσουν ζητήματα κολπικής χαλάρωσης, βελτιώνοντας την αίσθηση κατά τη σεξουαλική επαφή αλλά και τις αρχόμενες κυστεορθοκήλες.

4. Βελτιωμένη αίσθηση της περιοχής

Ορισμένες επεμβάσεις, όπως η πλαστική του κόλπου, αλλά και μη επεμβατικές παρεμβάσεις μας, όπως το γυναικολογικό λέιζερ, το ενέσιμο υαλουρονικό, οι ραδιοσυχνότητες, το PRP, μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σωματική δυσφορία ή τον ερεθισμό, βελτιώνοντας τη συνολική άνεση κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως η άσκηση. Οι γυναίκες αισθάνονται περισσότερο άνετα με τα στενά ρούχα, τα τζιν ή τα μαγιό.

5. Αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση

Θεραπείες όπως η αύξηση του σημείου G, το Ο-shot, μπορεί να συμβάλλουν στην αυξημένη σεξουαλική ευχαρίστηση, οδηγώντας με την αύξηση της libido σε πιο ικανοποιητικές εμπειρίες.

6. Ανανέωση μετά την εγκυμοσύνη

Οι επεμβάσεις της αισθητικής γυναικολογίας μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και αναζωογόνηση της γεννητικής περιοχής μετά τις φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Η αποκατάσταση του κόλπου και του περινέου μπορεί να βελτιώσει τον μυϊκό τόνο και την λειτουργικότητα της περιοχής αντιμετωπίζοντας λειτουργικά προβλήματα όπως ακράτεια ούρων,  χαλάρωση ή ατροφία.

7. Διόρθωση ασυμμετρίας

Η χειλεοπλαστική ή το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ασυμμετρίας, προάγοντας μια αρμονική εμφάνιση.

Woman checking out friend exhibition expressing opinion viewpoint pointing looking amused delighted smiling broadly discussing product, standing satisfied relaxed pose, carefree white background.

8. Βελτίωση των συντροφικών της σχέσεων

Το να νιώθει η γυναίκα πιο ικανοποιημένη από την εικόνα του σώματός της συμβάλει στη συναισθηματική ευεξία της, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον εαυτό της.

Η αυξημένη αυτοπεποίθηση και η ικανοποίηση συνήθως είναι ένα θετικό πρόσημο για τις συντροφικές σχέσεις και τη συνολική δυναμική των σχέσεων.

9. Προσαρμοσμένη στις ανάγκες της γυναίκας | Αισθητική με γρήγορη ανάρρωση

Η αισθητική γυναικολογία επιτρέπει εξατομικευμένες προσαρμογές, διασφαλίζοντας ότι τα αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με τις προτιμήσεις και κυρίως τις ανάγκες της κάθε ασθενούς.

Πολλές επεμβάσεις της αισθητικής γυναικολογίας έχουν σχετικά σύντομους χρόνους αποκατάστασης, επιτρέποντας στις γυναίκες να ξαναρχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες σχετικά γρήγορα ή και άμεσα.

Οι εξελίξεις στις τεχνικές και στην τεχνολογία συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της ενόχλησης κατά τη διάρκεια και μετά τις επεμβάσεις της αισθητικής γυναικολογίας.

10. Βελτιωμένη υγιεινή

Οι επεμβάσεις που διορθώνουν τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου βελτιώνουν την υγιεινή μειώνοντας τους ερεθισμούς και μολύνσεις.

11. Ιατρικά οφέλη
Ορισμένες επεμβάσεις όπως το λέιζερ που βελτιώνει ή και θεραπεύει την μέτρια ακράτεια ούρων αλλά και τις επαναλαμβανόμενες κυστίτιδες και ουρολοιμώξεις έχουν ιατρικά οφέλη μειώνοντας τον κίνδυνο φλεγμονών, πολλαπλών θεραπειών με αντιβιοτικά και βέβαια επιτρέποντας στην γυναίκα πάλι να ασκηθεί με αποτέλεσμα μείωση των καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Η αισθητική γυναικολογία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη γήρανση, προωθώντας μια πιο νεανική εμφάνιση και κυρίως μια πιο νεανική νοοτροπία.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο στο κανάλι της Μαιευτήρα – Χειρουργού Γυναικολόγου, Έφης Ρομποτή στο YouTube:

Έφη Ρομποτή | Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος | Υπεύθυνη Τμήματος Αισθητικής Γυναικολογίας ΙΑΣΩ
efiroboti.com

facebook.com/EfiRoboti

youtube.com/efiroboti

linkedin.com/in/efi-robotiinstagram.com/efi_roboti

Latest

Ακούστε το Podcast του Lamia Plus με την Κατερίνα Σουλοπούλου και τον Άκη Τσακίρη

Ακούστε σε επανάληψη την εκπομπή “Lamia Plus” με την...

Είναι τελικά το “Avatar: The Last Airbrender” μια καλή live-action μεταφορά;

Η ταινία "Avatar: The Last Airbender" βασίζεται στη δημοφιλή...

Γιατί τα πορτρέτα του George Hurrell θα μείνουν για πάντα στην ιστορία;

Ο George Hurrell, ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους πορτρέτων...

Ακούστε το Podcast του Lamia Plus με την Κατερίνα Σουλοπούλου και τον Άκη Τσακίρη

Ακούστε σε επανάληψη την εκπομπή “Lamia Plus” με την Κατερίνα Σουλοπούλου και τον Άκη Τσακίρη, που μεταδόθηκε ζωντανά το πρωί της Πέμπτης 11/04/2024 από...

Δύο ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να ζεις: Δείτε ποιες είναι

Η έκθεση για την ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις από την Κομισιόν, παρουσιάζει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να ζεις και μέσα σε αυτές...

Είναι τελικά το “Avatar: The Last Airbrender” μια καλή live-action μεταφορά;

Η ταινία "Avatar: The Last Airbender" βασίζεται στη δημοφιλή κινούμενη σειρά του Nickelodeon με τον ίδιο τίτλο και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ