Breaking News :

Ακούστε το Podcast του Lamia Plus με την Κατερίνα Σουλοπούλου και τον Άκη Τσακίρη

Ακούστε σε επανάληψη την εκπομπή “Lamia Plus” με την...

Δύο ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να ζεις: Δείτε ποιες είναι

Η έκθεση για την ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις...

Είναι τελικά το “Avatar: The Last Airbrender” μια καλή live-action μεταφορά;

Η ταινία "Avatar: The Last Airbender" βασίζεται στη δημοφιλή...

Ισπανοί βάζουν… 200εκ. ευρώ στα Καμένα Βούρλα! Ποιοι είναι και σε τι επενδύουν;

Επενδύσεις τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να πραγματοποιήσει η ισπανικών συμφερόντων εταιρεία Inmo Parck Invest S.A. για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής και του κάμπινγκ Κονιαβίτη, μετά την ανάδειξή της ως προτιμητέου επενδυτή στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που «έτρεξε» το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η Inmo Parck Invest S.A., με γραφεία σε Μάλαγα και Αθήνα, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ακινήτων στην Ισπανία και στην Ελλάδα και στόχο της αποτελεί η περαιτέρω επέκτασή της εκτός Ευρώπης μέσω έργων που σχεδιάζονται στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και στο Ντουμπάι.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η INMO Parck Invest έχει επικεντρωθεί στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, και δη στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, χάρη στις σημαντικές αποδόσεις που δύνανται να προσφέρουν.

Στο επί ελληνικού εδάφους χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται τουριστικά έργα υψηλής κλίμακας, όπως το Hills & Sea Kea Resorts στην Τζια, καθώς και οικιστικά projects. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, ένα resort, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και 75 υψηλών προδιαγραφών βίλες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026. Όπως αναφέρει, δε, στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία προσεχώς θα δημιουργήσει ένα αντίστοιχο project, αυτή τη φορά στη Μύκονο.

Η Inmo Parck Invest S.A. έχει επίσης υπό ανάπτυξη πολυτελείς κατοικίες στη Σαντορίνη και ένα οικιστικό project στην καρδιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια, σε μικρή απόσταση από το Πολυτεχνείο. Επί ελληνικού εδάφους, πάντα, η εταιρεία έχει παραδώσει δύο οικιστικά έργα στον Πειραιά, ενώ σε ό,τι αφορά στην παρουσία της στην Ισπανία, έχει ολοκληρώσει, μεταξύ άλλων, την ανακαίνιση ενός ακόμη οικιστικού project υψηλών προδιαγραφών.

Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ

Το project με το οποίο έχει επιφορτιστεί πλέον η Inmo Parck Invest S.A. μετά την ανάδειξή της ως προτιμητέου επενδυτή για την αξιοποίηση του «φιλέτου» στα Καμένα Βούρλα είναι αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα μεγαλύτερα που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της.

Εκτός από το τίμημα των 11 εκατ. ευρώ που κατέβαλε στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, η εταιρεία αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του ακινήτου. Στον αρχικό σχεδιασμό, προβλέπεται η ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχείου, κατοικιών, μαρίνας και εγκαταστάσεων ευεξίας, ακολουθώντας μια βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική, με ισχυρό «πράσινο» αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή.

Στο ένα τμήμα του ακινήτου, βάσει της μελέτης ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου) που έχει εκπονηθεί, προβλέπεται χρήση Τουρισμού – Αναψυχής, δηλαδή ο επενδυτής μπορεί να αναπτύξει, μεταξύ άλλων, τουριστικά καταλύματα, ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των ιαματικών πηγών, τουριστικούς λιμένες, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής και ελικοδρόμιο.

Το δεύτερο τμήμα του ακινήτου περιλαμβάνει και τις δύο ιαματικές πηγές, εκ των οποίων η μία είναι αναγνωρισμένη και η δεύτερη βρίσκεται στο στάδιο αναγνώρισης των υδάτων της. Η συγκεκριμένη έκταση καθορίζεται ως περιοχή ανάδειξης των ιαματικών πηγών και, σύμφωνα με την μελέτη ΕΣΧΑΔΑ, ορίζονται ειδικές χρήσεις, ήτοι χώροι προσωπικής υγιεινής, αποδυτήρια, φυλάκιο, κυλικείο, δεξαμενές, αντλιοστάσια κ.λπ., καθώς και υπαίθριος χώρος στάθμευσης, με δεδομένο ότι ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τους ιαματικούς πόρους.

Η παρουσίαση του ακινήτου στο site του ΤΑΙΠΕΔ

Παραθαλάσσιο ακίνητο στο νότιο τμήμα του Μαλιακού κόλπο δυτικά του οικισμού των Καμμένων Βούρλων ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από την δεκαετία του 1930. Το θαλάσσιο μέτωπο του ακινήτου (βόρειο όριο) αποτελείται από αμμώδη παραλία μήκους περίπου 1.150 μ. ενώ το νότιο τμήμα βρίσκεται σε επαφή με την Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ). Εντός του ακινήτου λειτουργούσε στο παρελθόν camping. Το ακίνητο τροφοδοτείται από 2 Ιαματικές Πηγές, η μία εκ των οποίων έχει ήδη αναγνωριστεί ενώ για τη δεύτερη προωθούνται οι διαδικασίες αναγνώρισής της.

Ο συνδυασμός θάλασσας, θεραπευτικών πηγών και δασωμένου βουνού καθιστούν την περιοχή ένα αξιόλογο, εμβληματικό και φημισμένο θέρετρο, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που προσελκύει σημαντική τουριστική κίνηση.

Τοποθεσία

Το ακίνητο βρίσκεται σε άμεση επαφή με το δυτικό όριο του οικισμού των Καμμένων Βούρλων. Η πρόσβαση γίνεται άμεσα, μέσω της νέας βελτιωμένης χάραξης της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) καθώς και μέσω του οδικού δικτύου του οικισμού. Απέχει 175 χλμ από την Αθήνα (2 ώρες, με το αυτοκίνητο, από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), 145 χλμ από το Βόλο, 100 χλμ από τους Δελφούς και 40 χλμ από την Λαμία Η ακριβής θέση και τα όρια του ακινήτου απεικονίζονται στο χάρτη Google.

Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος

Αρχαιολογικοί χώροι Θερμοπυλών, Δελφών και Θηβών Πήλιο (παραδοσιακοί οικισμοί, παραλίες και Χιονοδρομικό Κέντρο) Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και Καρπενησίου Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (Υπάτη), Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Επόμενα βήματα αξιοποίησης

  • εκπόνηση ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ
  • Έγκριση ΕΣΧΑΔΑ
  • Διαγωνισμός

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Εντός του ακινήτου βρίσκονται εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις Camping με υποδομές για 250 τροχοσπιτα, κτίριο υποδοχής, 50 οικίσκοι, 5 καταστήματα, κτίρια προσωπικού κ.λπ.

Το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ με βάση τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 που θα περιλαμβάνει τις Χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» ή Μικτές Χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» και «Τουριστικό – Παραθεριστικό χωριό» με έμφαση στα Κέντρα Ιαματικού – Θερμαλιστικού Τουρισμού και δυνατότητα ανάπτυξης τόσο ξενοδοχεικών μονάδων υψηλής ποιότητας όσο και παραθεριστικών κατοικιών. Η επιτρεπόμενη δόμηση θα ανέρχεται σε 52.300 τ.μ. Στο ΕΣΧΑΔΑ θα προβλέπεται η δυνατότητα κατασκευής μαρίνας ή άλλης μορφής λιμενική εγκατάσταση.

Σύμβουλοι αξιοποίησης

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος: OPTIMA BANK
Τεχνικός Σύμβουλος: ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ
Νομικός Σύμβουλος: –

με πληροφορίες hradf.com, euro2day.gr / Εύα Οικονομακη

Latest

Ακούστε το Podcast του Lamia Plus με την Κατερίνα Σουλοπούλου και τον Άκη Τσακίρη

Ακούστε σε επανάληψη την εκπομπή “Lamia Plus” με την...

Είναι τελικά το “Avatar: The Last Airbrender” μια καλή live-action μεταφορά;

Η ταινία "Avatar: The Last Airbender" βασίζεται στη δημοφιλή...

Γιατί τα πορτρέτα του George Hurrell θα μείνουν για πάντα στην ιστορία;

Ο George Hurrell, ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους πορτρέτων...

Ακούστε το Podcast του Lamia Plus με την Κατερίνα Σουλοπούλου και τον Άκη Τσακίρη

Ακούστε σε επανάληψη την εκπομπή “Lamia Plus” με την Κατερίνα Σουλοπούλου και τον Άκη Τσακίρη, που μεταδόθηκε ζωντανά το πρωί της Πέμπτης 11/04/2024 από...

Δύο ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να ζεις: Δείτε ποιες είναι

Η έκθεση για την ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις από την Κομισιόν, παρουσιάζει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να ζεις και μέσα σε αυτές...

Είναι τελικά το “Avatar: The Last Airbrender” μια καλή live-action μεταφορά;

Η ταινία "Avatar: The Last Airbender" βασίζεται στη δημοφιλή κινούμενη σειρά του Nickelodeon με τον ίδιο τίτλο και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ