Breaking News :

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών – Οι δράσεις στην πόλη της Λαμίας

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, οργανώνει προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Anna Hints “Smoke Sauna Sisterhood” (Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας).

Πρόκειται για ένα καθηλωτικό, βαθιά συγκινητικό ντοκιμαντέρ, που προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα του τραύματος, της θεραπείας, της κοινότητας και της γυναικείας αλληλεγγύης.

Το ντοκιμαντέρ αναδείχτηκε σε καλύτερο Ευρωπαϊκό Ντοκιμαντέρ 2023, από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Sundance και αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Εσθονίας στα 96α βραβεία ΟΣΚΑΡ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 19:30 στον φιλόξενο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας, Αινιάνων 6-8, Λαμία.

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 1977. Έως τότε είχαν προηγηθεί πλήθος αγώνων για την κατάκτηση δικαιωμάτων από τις γυναίκες ανά τον κόσμο.

Την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, τιμούμε τα επιτεύγματα των γυναικών και των κοριτσιών σε όλους τους τομείς της ζωής, σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Αναγνωρίζουμε, ωστόσο, και τα τεράστια εμπόδια που αντιμετωπίζουν, από τις δομικές αδικίες, την περιθωριοποίηση και τη βία, έως τις διαδοχικές κρίσεις που πλήττουν πρώτα και χειρότερα τις γυναίκες, έως την στέρηση της προσωπικής τους αυτονομίας και των δικαιωμάτων τους πάνω στο σώμα και τη ζωή τους. Οι έμφυλες διακρίσεις βλάπτουν τους πάντες – γυναίκες, κορίτσια, άνδρες και αγόρια.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων έρχεται αντιμέτωπος με την πιο σκληρή μορφή έμφυλης διάκρισης, αυτή της έμφυλης βίας. Στο πλαίσιο της πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας και των έμφυλων διακρίσεων, ο Ξενώνας πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών είναι ένα κάλεσμα για δράση. Δράση για να σταθούμε στο πλευρό των γυναικών που διεκδικούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους με μεγάλο προσωπικό κόστος. Δράση για την ενίσχυση της προστασίας από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Δράση για την επιτάχυνση της πλήρους συμμετοχής και ηγεσίας των γυναικών.

Latest

Η νέα ΑΙ της Meta “τα σπάει” καί είναι κάτι καλύτερο από ένα συνηθισμένο…. hi-tech Llama

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, συνεχίζει να...

Στον κόσμο του ο Elon Musk: Άρχισε πάλι της προκλήσεις για αγώνα σε κλουβί με τον Zuckerberg

Η αναμέτρηση μεταξύ δύο από τους πιο διάσημους και...

Μια ματιά στην ερμηνεία του Timothée Chalamet ως Bob Dylan: Δείτε το trailer της νέας του ταινίας

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Timothée Chalamet συνεχίζει να καταπλήσσει το...

Υπάρχει το…. “Σκοτεινό Οξυγόνο” και αυτό δεν είναι καλό για την ανθρωπότητα: Εδώ θα βρεις όσα πρέπει να γνωρίζεις

Μια νέα ανακάλυψη στο βυθό του ωκεανού έχει φέρει τα πάνω κάτω στην επιστημονική κοινότητα. Το "Σκοτεινό Οξυγόνο", όπως το αποκαλούν οι ερευνητές, ανακαλύφθηκε...

Η νέα ΑΙ της Meta “τα σπάει” καί είναι κάτι καλύτερο από ένα συνηθισμένο…. hi-tech Llama

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, συνεχίζει να επεκτείνει τα όριά της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Με την πρόσφατη κυκλοφορία της...

Στον κόσμο του ο Elon Musk: Άρχισε πάλι της προκλήσεις για αγώνα σε κλουβί με τον Zuckerberg

Η αναμέτρηση μεταξύ δύο από τους πιο διάσημους και ισχυρούς επιχειρηματίες του κόσμου, Elon Musk και Mark Zuckerberg, έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις και τη...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ