Breaking News :

Λαμία: Τρέχουν δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα της ΔΕΥΑΛ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής...

Λαμία: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ν.Δ με… άρωμα ευρωεκλογών

Εκδηλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της...

Eurovision 2024: Στον τελικό η Κύπρος – Οι εμφανίσεις που εντυπωσίασαν, η τηλεθέαση και… τα φαβορί

15 χώρες έδωσαν τη μάχη τους για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ωστόσο μόνο 10 είναι αυτές που παίρνουν το χρυσό εισιτήριο.

H Silia Kapsis τα κατάφερε και έστειλε την Κύπρο στον τελικό της Eurovision.

Στον τελικό πέρασε και το ένα εκ των δύο μεγάλων φαβορί για τη νίκη, η Κροατία.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision:

Σερβία

Πορτογαλία

Σλοβενία

Ουκρανία

Λιθουανία

Φινλανδία

Κύπρος

Κροατία

Ιρλανδία

Λουξεμβούργο

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο β’ ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας και της Μαρίνας Σάττι με το “Ζάρι”

O Θανάσης Αλευράς και o Ζερόμ Καλούτα ανέλαβαν τον σχολιασμό της βραδιάς ενώ μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους τηλεθεατές!

Στην έναρξη της βραδιάς εμφανίστηκε η Ελένη Φουρέιρα.

Η εκρηκτική τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή του Μalmö Arena και ερμήνευσε το τραγούδι “Fuego” μέσα από μία ακόμα πιο χορευτική διασκευή, με το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον μουσικό διαγωνισμό του 2018 εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Η Έλενα Παπαρίζου η οποία βρίσκεται κι εκείνη στη Σουηδία με σκοπό να εμφανιστεί στον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο από τη στιγμή που έβλεπε την Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή.

.

Πώς τα πήγε όμως στην τηλεθέαση ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2024;

Στο δυναμικό κοινό, ο ημιτελικός σημείωσε μέσο όρο 26,4%, ανεβαίνοντας μέχρι και το 31,6%, στο τέταρτο 00:00 – 00:15, όπου γινόταν και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όσον αφορά το γενικό σύνολο, ο ημιτελικός είχε μέσο όρο 22,6%, ενώ το υψηλότερο ποσοστό του ήταν το 27,8% στο ίδιο τέταρτο (00:00 – 00:15).

Τρέλα με την γκοθ εμφάνιση της Ιρλανδίας

Η non binary καλλιτέχνιδα Bambie Thug 31 ετών, παρουσίασε μια εντυπωσιακή απόδοση του τραγουδιού Doomsday Blue στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ο Bambie Thug άρχισε αμέσως να γίνεται trend στο X/ Twitter κατά τη διάρκεια του Α ημιτελικού με πολλούς θεατές να επαινούν την εξαιρετική απόδοση.

Κροατία: Απέδειξε ότι είναι φαβορί

Με την εμφάνιση του στον πρώτο ημιτελικό, ο Κροάτης εκπρόσωπος ξεσήκωσε το κοινό που τραγουδούσε συνεχώς μαζί του. Τα ποσοστά του για τη νίκη ανεβαίνουν ραγδαία. Η Κροατία φιγουράρει πρώτη στα στοιχήματα, με πολύ μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ελβετία.

Η Σουηδία έβαλε “φωτιά” στην αρένα

Το “Unforgettable”, με το οποίο διαγωνίζονται στην αρένα του Μάλμε, γράφτηκε από τους Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen και Martinus Gunnarsen, μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία στον διαγωνισμό.

Το Λουξεμβούργο επέστρεψε στον διαγωνισμό μετά από 31 χρόνια

Το Λουξεμβούργο έχει να διαγωνιστεί στη Eurovision από το 1993, όμως επέστρεψε στον πρώτο ημιτελικό, διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Σουηδός καλλιτέχνης ανέβηκε στη σκηνή με παλαιστινιακό μαντήλι – Η αντίδραση της ΕBU

Ο Eric Saade, ο οποίος ήταν καλεσμένος για το opening act του διαγωνισμού, τραγούδησε με παλαιστινιακό μαντήλι στο χέρι ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης όπου βομβαρδίζεται από ισραηλινά πυρά. Ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram δεν δημοσίευσε την εμφάνιση του Saade σε αντίθεση με τις άλλες εμφανίσεις. 

Latest

Λαμία: Τρέχουν δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα της ΔΕΥΑΛ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής...

Λαμία: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ν.Δ με… άρωμα ευρωεκλογών

Εκδηλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της...

Λαμία: Τρέχουν δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα της ΔΕΥΑΛ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε σημεία της πόλης που σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα Daniel, ο Δήμαρχος Λαμιέων...

Λαμία: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ν.Δ με… άρωμα ευρωεκλογών

Εκδηλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Λαμία στο ξενοδοχείο Σαμαράς Kεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης,...

Καμένα Βούρλα: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνα

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού, με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε στις 18 Μαΐου 2024, ημέρα της...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ